SAFRANBOLU`DA HIDRELLEZ COŞKUSU

Safranbolu`da Göğören, İncekaya, Örencik, Toprakcuma ve Oğulören köylerinde Hıdrellez şenlikleri düzenlendi

GÜNCEL 10.05.2015 15:42:56 0
SAFRANBOLU`DA HIDRELLEZ COŞKUSU

Köy meydanları ve Camii bahçelerinde gerçekleştirilen şenliklere katılan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy vatandaşlarla birlikte Hıdrellez yemeği yerken, vatandaşların Başkan Aksoy`a yoğun ilgi gösterdikleri gözden kaçmadı.
Göğören, İncekaya, Örencik, Toprakcuma ve Oğulören köylerinde yapılan Hıdrellez şenliklerine katılan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Yüzyıllardır Anadolu`yu bir arada tutan bu muhteşem kültürün bir yansıması olan Hıdrellez şenliğini köylerimizde halkımız ile birlikte huzur içerisinde ve Hıdrellez ruhuna yakışır bir şekilde kutluyoruz” dedi.
Bizi biz yapan değerlerimiz var diyen Başkan Aksoy, “ Bizi biz yapan, bize özellik veren değerlerimiz var. Hıdrellezde bunlardan bir tanesi. Emirle değil gönülle kutlanan, insanımızı gönüllü olarak bir araya getiren bu günümüzü bize öğreten bize getiren büyüklerimizden aldığımız değerler var. Ülkemizin kültürü o kadar zengin ki, böylesine güzel bir geleneği yaşatıyor ve vatandaşlarımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Aksoy, ziyaret ettiği her köyde vatandaşlarla uzun süre sohbet ederken, isteklerini ve taleplerini de not alarak eksikliklerin giderilmesi noktasında elinden geleni yapacağını söyledi.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °