“Safranbolu´nun 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır”

DSİ Karabük´e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

GÜNCEL 7.05.2018 15:54:55 0
“Safranbolu´nun  2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır”

 Karabük´te son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

Ülkenin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlası DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılandığını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU,´ İnşaatı devam edem 55 adet yerleşim yerindeki tesisler tamamlandığında yaklaşık 23 milyon kişiye daha yılda 1,92 milyar m³ içme suyu sağlanmış olacaktır. Plânlama, proje ve inşaat aşamasındaki tesislerin de tamamlanmasıyla yıllık ilave 1,61 milyar m3 içme suyu daha temin edilmiş olacaktır. ‘dedi.

 33 ilde yapımı tamamlanmış olan 75 adet arıtma tesisinden yılda 2,81 milyar m³ AB standartlarında arıtılmış su üretilerek halka sunulduğunun altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU,´ Ayrıca 17 ilde inşaat ihale süreci ve/veya inşaatları devam etmekte olan arıtma tesisleri tamamlandığında ilave yılda 500 milyon m³ arıtılmış su sağlanmış olacaktır.81 İl İçme Suyu Eylem Planı”nı hazırladık. Bu plan çerçevesinde şehirlerimizin 2040-2050-2071 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturacağız. ´dedi.

 Bu kapsamında çalışmaları hızla devam edenKarabük Safranbolu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi çalışmaların hızla devam etmekte olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU,´Karabük Safranbolu İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinintamamlanması ile Karabük ili Safranbolu ilçesinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır.‘dedi.

 Konvansiyonel tip arıtma tesisinde inşaat işlerinin büyük kısmının tamamlanmak üzere olduğunu isale hattında ise 4500 metre boru imalatının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür ACU,´İnşaat işlerinin en kısa zamanda tamamlanarak, mekanik, elektrik ve otomasyon imalatlarına geçilecektir. Tesisin tamamlanması ile Safranbolu ilçesine 35,000 m3/gün kaliteli içme suyu temin edilecektir.´dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘´Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu´na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

 


Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °