Safranbolu´nun En Genç Aday Adayı

Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Yunus Emre Aksu, AK Parti´den Safranbolu Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuran en genç aday adayı oldu.

GÜNCEL 15.11.2018 17:30:11 0
Safranbolu´nun En Genç Aday Adayı

 

Karabük doğumlu Yunus Emre Aksu, Safranbolu Belediye Başkanlığı´na Aday Adaylığı için başvuru dosyasını AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya´ya teslim etti.

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Yunus Emre Aksu, “Binlerce yıllık tarihiyle evrensel değerlere sahip olan ve Dünya Mirası Listesinde yer alan kıymetli ve güzide ilçemiz Safranbolu´dan aday adayı olmak istedim. Şunu belirtmek isterim ki bu bir bayrak yarışıdır. Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde seçilme yaşının 18´e indirilmesinden dolayı, Sayın Başkanımızın ‘Biz kalbi selim, aklı selim ve zevki selim sahibi gençler istiyoruz.´ sözleri nedeniyle ve siyasetin gençleşmesi ve dinamikleşmesi arzusuna katkıda bulunmak istediğimden, bende ‘bu ülkeye hizmet bayrağını´ büyüklerimden devralmak ve Safranbolu´muzun, Türkiye´mizin 2023 hedeflerine bayrak taşıyıcısı olmak istiyorum. Koltukta oturmak değil, halka hizmet etmek istiyorum. Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a gençlere fırsat verdiği için teşekkür ediyorum ve halka hizmet yolunda yaşadığım tarifsiz heyecanımı sizlerle paylaşıyorum. Ben de siyasette gençlerin daha fazla sorumluluk almaları gerektiğine inanıyorum. Siyasete adım attığım bu yaşta tecrübem az olabilir ama bu eksikliği gençliğim ve araştırmacı yapım sayesinde gidereceğime, gençliğim sayesinde hizmet için daha fazla koşacağıma eminim. Medeniyetlerin bizlere bıraktığı ortak mirasımız olan Safranbolu´yu bir İnşaat Mühendisi, bir Medeniyet Mühendisi olarak daha iyi yerlere taşıyacağıma inanıyorum. Teknolojiye ilgi ve merakımdan dolayı, belediyecilikte teknolojinin kullanımını arttırmayı, teknolojinin getirdiği yeniliklerle harmanlayarak daha yaşanabilir, daha çevreci, turizm potansiyeli daha yüksek bir kent olma bilincini kazandıracağıma eminim.” dedi.

Safranbolu AK Parti İlçe Başkanı Ali Kaya, ‘´Yunus Emre Aksu en genç aday adayımız, ben kendisini özellikle tebrik ediyorum. Özveride bulunmak, kendinize güvenmek güzel bir şey.  Zaten Cumhurbaşkanımız da gençlerimize verdiği önemi gösteriyor. Ben genel merkeze gittiğimde her katta gençleri görüyorum. Bu da bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor.´´ dedi.


Salı 14.3 ° / -4.8 °
Çarşamba 11.6 ° / -3.3 °
Perşembe 7.2 ° / -4 °