“SAFRANBOLU´NUN NÜFUSUNU 50 BİN´İN ÜZERİNE ÇIKARMALIYIZ”

Hacı Halil ve Hüseyin Çelebi Mahalleleri iftar programında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu´nun nüfusunun 50 bin´in üzerine çıkması gerektiğini söyledi

GÜNCEL 14.06.2016 17:52:21 0
“SAFRANBOLU´NUN NÜFUSUNU 50 BİN´İN ÜZERİNE ÇIKARMALIYIZ”

 

Safranbolu Belediyesi Geleneksel Mahalle İftarları Hacı Halil ve Hüseyin Çelebi Mahalle sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´un talimatı ile 2009 yılından bu yana düzenlen ve mahalle kültürünü, birlik, beraberliği yeniden canlandırmayı amaçlayan Mahalle İftarları her mahallede olduğu gibi Hacı Halil ve Hüseyin Çelebi Mahallelerinin nerdeyse tamamının katılımı ile Taş Minare Parkında gerçekleşti. Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla birlikte Başkan Aksoy´da mahalle sakinleri ile birlikte orucunu açtı.
İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Bir iftar sonrasında daha sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyor, bizlere sağlık sıhhat içerisinde oruçlarımızı tutmayı nasip eden Rabbime Hamdü Senalar olsun” dedi.
Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Değerli dostlar. Ramazan ayı geldiğinde Kültür Müdürlüğümüz ve diğer Müdürlüklerimiz Mahalle İftarları ve merkez Cmiinin altında bulunana iftar soframızın hazırlıkları nedeni ile tatlı bir telaş ve koşuşturma içerisine giriyorlar. Bu işte geçelkten büyük bir emek var. Her akşam 1100 civarında hemşerimize 20 kişilik bir ekiple Ramazan Mutfağı yemek hazırlıyorlar. Bu iftarların verilmesi de Karabük ve Safranbolulu hayırseverlerimiz ayesinde oluyor. Allah onlardan razı olsun.”
2009 yılında bir karar alarak her mahallemizde bir iftar programı hazırlanmasını, bu iftarlar ile eski ramazanların tadını, komşuluk ilişkilerinin canlandırılmasını planladıklarını kaydeden Başkan Aksoy; “ Yine bu iftar programlarında hemşerilerimizin dertlerini dinleme hasbihal etme fırsatı da buluyoruz” dedi.
Her mahalle de olduğu gibi Hacı Halil ve Hüseyin Çelebi Mahalle sakinlerine de hatırlatma yapan Aksoy; “Değerli hemşerilerim. Bu mahallemizde oturupta nüfus kütüğü bu mahallede olmayan var ise nüfusunu bu mahalleye aldırsın. Çünkü Safranbolu´muzun nüfusu şu anda 46 bin 300 civarında ve bunu 50 bin´in üzerine çıkartmamız gerekmektedir. Bunun önemi ise devletin imkanlarından çok daha fazla yararlanmamız, çok daha fazla, daha da kaliteli hizmet verebilmemiz demektir. Bu vesile ile iftar programımıza iştiraklerinizden dolayı teşekkür ediyor Canabı Hak´tan bayramlara da sağlık sıhhat içerisinde erdirmesini niyaz ediyorum” dedi.
Başkan Aksoy, konuşmasının ardından vatandaşlarla uzun süre daha sohbet etti. Program sonunda çocuklara pamuk şeker ikramı yapıldı.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °