Sağanak sonrası sürücüler zor anlar yaşadı

Karabük´te gece saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış sonrası yollar dere yatağına döndü. Çok sayıda vatandaş evlerinde ve araçlarında mahsur kalırken bazı gençler göle dönen yollarda keyif yaptı.

GÜNCEL 11.08.2021 16:22:53 0
Sağanak sonrası sürücüler zor anlar yaşadı

 

Karabük ve Safranbolu ilçesinde aniden bastıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Suyla kaplanan yollar sürücüleri tehlikeye atarak zor anlar yaşattı. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken sağanak yağmur su baskınlarına da sebep oldu. Bazı ev ve işyerlerinin bodrum katları su altında kaldı. Ev ve araçlarda mahsur kalan vatandaşlar ihbar üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Öte yandan kent merkezinde bulunan alt geçit yağmur sonrası göle dönmesi sonucu trafiğe kapatıldı.
‘Göle dönen yolda keyif yaptılar´
Karabük-Safranbolu karayolu Kireçkuyusu mevkiinde yağış nedeniyle göle dönen yolda araçları mahsur kalan 4 genç suyun içine girerek keyif yaptı. Gençlerin zaman zaman sürücülerinde hayatını tehlikeye attığı görüldü.
Karabük´te metrekareye 30 kilogram, Safranbolu ilçesinde ise 35 kilogram olmak üzere kent genelinde toplamda 65 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların 3 gün daha devam edeceğini, vatandaşların ani sel baskınlarına karşı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °