“Şahadet ve Gazilik her Türk evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebelerdir'

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer 19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL 18.09.2018 16:40:34 0
“Şahadet ve Gazilik her Türk evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebelerdir

 

Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk Milleti´ni var etmek için üstün bir cesaret ve göstererek canlarını ortaya koyan Gazilere bir minnet borcu olarak idrak edilen bu günün en içten duygularla kutlanması gerektiğini hatırlatan Ürkmezer; 'Şahadet ve Gazilik her Türk evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebelerdir' dedi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. fatih Ürkmezer mesajına şöyle devam etti; “Zaferlerle dolu soylu Türk Tarihi´nin temelinde de bu kahramanlık ruhu ve inanç vardır. Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve milli şuurla kazanılan büyük zaferin, o sağlam temellerin üzerinde yükselmiştir. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele, bugün Türk gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağıdır. Tarihin gördüğü en büyük destanların kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz dün olduğu gibi bugün de yolumuza ışık tutan en önemli yol göstericileridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, dış düşmanlara ve onların işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca Türk milleti ve Türk vatanı için mücadele eden kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenabı Allah´tan rahmet diliyorum.”


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °