SAKEM Safranbolu´ya Dünya Birinciliği Getirdi

Safranbolu Belediyesine bağlı, Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) Safranbolu´ya ‘´Altın Madalya ‘´getirdi.

GÜNCEL 15.03.2018 16:52:13 0
SAKEM Safranbolu´ya Dünya Birinciliği Getirdi

 

16 yıldır yapılan ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon, Türkiye´nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olduğu bildirildi. Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival, 4 yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı aldığı belirtildi. Organizasyon, Türkiye ve dünya gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırmak ve Türk mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstlenmekte olduğu kaydedildi.

Devlet Yararı Statüsü alan TAŞFED, YÖK, Milli Eğitim, Yaygın Eğitim, Belediyeler gibi resmi kurumlara, ülke genelinden ve dünyanın her yerindeki gıda ile ilgili tüm birim, kurum, ve kuruluşlara açık olan organizasyonda 70´in üzerinde kategoride yarışıldı.

Tüyap´ ta gerçekleşen “Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri“ organizasyonunda hem yarışan hem de jüri olarak dünyanın usta şefleri katıldı. Türk ve dünya şefleri arasında SAKEM mutfak ekibi dünyadan ve Türkiye´ den katılan tüm‘´Pratik Ekip Şefler´´ dalında birinci olarak Altın Madalya almaya hak kazandı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmez Altın madalyayı Safranbolu´ya kazandıran SAKEM mutfak ekibine sertifikalarını ve madalyalarını takdim etti. Ürkmezer organizasyonda yer alan SAKEM Genel Koordinatörü Münevver Esen´e Altın madalya alan, Zeynep Küskü, Songül Çalış, Huriye Başdemir ve Hafize Aytaçoğlu Gündüz ‘e teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Dünyaya açılma noktasında büyüyen Türkiye´nin değeri olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 2000 ‘ in üzerinde yarışmacısıyla, yarısına yakını yabancı olan 120 jürisi ile, 4 gün boyunca süren etkinlik ve yarışmalarla sona erdi.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °