SAKEM Yeni Döneme Yoğun Katılımla Başladı

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) Safranbolu Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR, İlçe Müftülüğü ve çeşitli kurumlarla işbirliği ile yüzlerce farklı branşta kurs eği

GÜNCEL 30.10.2018 16:03:31 0
SAKEM Yeni Döneme Yoğun Katılımla Başladı

 

SAKEM 2011-2018 dönemleri arasında mesleki, teknik ve sanatsal alanlarda 20 bin 195 öğrenciye ücretsiz kurs eğitimleri verdi. 2018-2019 eğitim dönemine yoğun katılımla başlayan SAKEM yeni branşlarda kurslar açmaya devam ediyor.
Aslanlar merkez binada eğitmen Tuğba Turna tarafından verilen meslek edindirme kursları arasında yer alan Kuaförlük Kursunda kursiyerler haftanın 5 günü eğitim alarak 6 ay sonunda Halk Eğitim onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.


Örgün eğitimini tamamlayamamış ya da meslek edinemeyen vatandaşlar için SAKEM´in kurslarında meslek sahibi olunduğunu belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlere yer verdi´´SAKEM´de Usta-çırak ilişkisinin öğretilerini modern eğitim sistemlerinin ilke ve prensipleri doğrultusunda kaliteden ödün vermeden sunmaya çalışıyoruz. SAKEM´de verilen yüzlerce farklı branştaki kurslar Safranbolulu vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunulmakta. Kurs bitiminde iş bulma imkanını arttıran meslek edindirme kurslarımıza ilginin yoğun olması da bizleri memnun ediyor´´ dedi.


SAKEM eğitim kalitesinde yenilikçilik, akılcılık, bilimsellik, katılımcılık ve süreklilik ilkeleri doğrultusunda yeni dönemde de hizmet vermeye devam ediyor.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °