SAKEM´DE ‘HATALI DAVRANIŞ TÜRLERİ´ KONFERANSI

Aile ve Sosyal Politikalar Karabük İl Müdürlüğünün destekleri ile ihtiyaç sahibi aileleri bilgilendirmeye yönelik düzenlenen seminerler Aslanlar SAKEM´de Psikolog Merve Topal´ın sunduğu 'Hatalı Davranış Türleri' konulu konferans ile sü

GÜNCEL 16.03.2016 19:28:40 0
SAKEM´DE ‘HATALI DAVRANIŞ TÜRLERİ´ KONFERANSI

 

Seminere ihtiyaç sahibi yüze yakın aile katılırken Pisikolog Merve Topal, olayları kendileri için sıkıntılı hale getiren şeyin olaylara olan bakış açısı olduğunu söyledi. 
Topal, “Hayata bazen olumlu bazen de olumsuz açıdan bakarız. Düşünceler ve duygular ayrı olgulardır. Düşünceler duygular ve davranışları oluştururlar. Duygularımız hislerimizi yaşam biçimimizdir. Örneğin, kaygılı, pişman, kızgın, umutsuz, aciz hissedebiliriz kendimizi. Yine örneğin depresyonda iken olumlu olan her şeyi filtreleyen bir gözlük takmış oluruz. Bu zihinsel filtrenin farkında olmadığımız için, her şeyin olumsuz olduğuna karar veririz. Altın bir mutluluğu anına duygusal bir kurşuna dönüştürmek bizim elimizde” dedi.
Psikolog Merve Topal programa katılan ailelere hayatlarında önlerine çıkan davranışlar ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Program sonunda katılımcılara Hayır Çarşısı tarafından çeşitli temizlik malzemeleri takdim edildi.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °