SAKEM´de Yeni Kuşaklara Nasrettin Hoca Hatırlatıldı

Yaz döneminde farklı branşlarda eğitim alan 6-15 yaş arası çocuklar ve gençlere kurs eğitimleri dışında sosyal faaliyetler kapsamında ‘´Nasrettin Hoca ve Deli Oğlan´´filmi çocukların beğenisine sunuldu.

GÜNCEL 31.07.2018 14:50:35 0
SAKEM´de Yeni Kuşaklara Nasrettin Hoca Hatırlatıldı

 

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açtığı kurs eğitimlerinde çocukları ve gençleri birçok alanda geleceğe hazırlıyor. Sosyal faaliyetler kapsamında Aslanlar SAKEM merkez binada çocuklar için sinema gösterimi etkinliği düzenlendi.

Yaz döneminde farklı branşlarda eğitim alan 6-15 yaş arası çocuklar ve gençlere kurs eğitimleri dışında sosyal faaliyetler kapsamında etkinlikler düzenleniyor. SAKEM Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları canlandırmanın yanı sıra Türk kültürünün tarihteki önemli İsimlerini de yeni nesillere tanıtma noktasında önemli adımlar atıyor.

Sinema gösteriminde güldürü ve mizah ustası Nasreddin Hoca´nın güldürürken düşündüren üslubu ile canlandırılan ‘´Nasrettin Hoca ve Deli Oğlan´´filmi çocukların beğenisine sunuldu.

Gençlerin ve çocukların geleneklere bağlı aynı zamanda çağa uygun eğitim almaları konusunda SAKEM´de güzel çalışmalar gerçekleştiriliyoruz diyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlerle devam etti ‘´Nasrettin Hoca mizahı, halkın sorunlarıyla beslenen ve birlikte yürüyen, toplumsal kültüre, eğitime önem veren, Türk halkının mizahıdır. Yeni kuşakların bu değeri tanımaları ve geleceğe taşımaları açısından önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum´´dedi

Sinema gösteriminde çocuklara patlamış mısır ve içecek ikram edilerek, hoşça vakit geçirmeleri sağlandı.

 

 


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °