SAKEM`in İlginç Kursiyerleri

Safranbolu’da üç imam Safranbolu Belediye Başkanlığı tarafından açılan aşçı yardımcılığı kursuna giderek yemek yapmayı öğreniyor.

GÜNCEL 10.01.2014 12:29:06 0
SAKEM`in İlginç Kursiyerleri

Safranbolu Belediyesi Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) ve Safranbolu Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan aşçı yardımcılığı kursuna Safranbolu’da uzun zamandır imamlık yapan Ali Durmuş (35), Enes Emre (32), Ahmet Aydın (48) da başvurarak yemek yapmayı öğreniyor. 17 kişilik kursta üç erkek ve imam olarak yemek yapmayı öğrenen imamlar, şuana kadar 40 çeşit yemek yapmayı öğrendiklerini söylediler. 23 yıldır imamlık yaptığını belirten Ahmet Aydın, internetten böyle bir aşçı yardımcılığı kursu olduğunu gördüğünü belirtti. Emekli olduktan sonra lokanta açmak için gerekli olan sertifikayı almak istediğini belirten Aydın, “Safranbolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezinin aşçı yardımcılığı kursu açtığını öğrendim. Bende buraya başvurarak kendimi geliştirmek istiyorum. Emekli olduktan sonra bir lokanta açarsam eğer bunun için sertifika gerekiyor. Bu sertifikayı da buradan almış olacağım” dedi. 14 yıldır Safranbolu Küba Camii’nde imamlık yaptığını belirten Enes Emre de, şunları söyledi:

  “İnternetten belediyenin hizmetlerini takip ederken, aşçı yardımcılığı kursu olduğunu gördüm ve bende başvurdum. Boş zamanlarımda hobi olarak yapıyordum. Bu durum eşimin de işine geliyor, burada yaptığımız yemekleri de evde yapmaya çalışıyoruz.” 17 yıllık Emek Camii imamı Ali Durmuş ise, iki ayda yaklaşık 40 çeşit yemek öğrendiklerini belirterek, şöyle konuştu:

  “Mahallemizde böyle bir kurs açıldığını gördüm. Bende bu konuya merak duyduğum için başvura da bulundum. Bir gün teorik iki gün ise uygulamalı eğitim yapıyoruz. İki aydır kursa geliyoruz. Bu sürede yaklaşık 40 çeşit yemek yaptık.”

  Aşçı yardımcılığı kursu hocası Aile Ekonomisi Beslenme Öğretmenliği mezunu olan Gülay Ayan da, bu uygulama ile aile saadetinin de artığını belirterek, “Toplu beslenme yapan kurumlarda sertifikaya bağlı eleman alımı arttığı için sertifikasız eleman alınmıyor. Kursiyerlerimiz toplu beslenme yerlerinde çalışmıyor ama çalışan arkadaşların işini kolaylaştırmak adına böyle bir kurs açıldı. Hem yaşadıkları alanları güzelleştirmek, eşlerine yardımcı olmaları bu şekilde teşvik ediliyor. Keyifle her birlikte çalışmaktayız. İmam arkadaşlarımızın evde yemekleri uyguladığını ve güzel işler yaptığını duyuyoruz. Bu bizleri ve kursiyerlerimizi mutlu ederken, aile sadetleri de artmış oluyor” ifadelerini kullandı.  

  Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da, “Toplumun her kesimine yaygın eğitim, geliştirme ve beceri kazandırmak için kurslar SAKEM bünyesinde deva ediyor. SAKEM bünyesinde en yoğun kurslardan birisi, aşçı yardımcılığı, aşçı kursları. Bu kurslar 9 ay sürüyor. Bunların taleplisi çok fazla buraya kurayla aldığımız öğrenciler var. Bunların bir kısmını İŞKUR projeleri kapsamında yer vermekteyiz. Bir kısmını da Halk Eğitim kursları kapsamında yer veriliyor. Şuanda 160 civarında kursiyerimiz var. Safranbolu’da geleneksel mutfak anlayışını canlı tutma, Safranbolu’ya gelen misafirlerimize kaliteli yemek servisi yapmak, yine hobi kurslarında da insanların evlerinde nasıl sağlıklı yemekler yapabileceklerini öğretiyoruz. Değişik mesleklerden kursiyerlerimiz var. İmam arkadaşlarımızın aşçı yardımcılığı kursuna ilgi göstermesini bizde destekliyoruz. Hayatın her kademesinde yemek içme kültürü var” dedi. 


Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °