'Sanayileşmeyi simgeleyen kent'

Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılması ve Karabük´ün kuruluşunun 81. yılı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

GÜNCEL 3.04.2018 11:47:41 0
 
Genel Sekreter Mehmet Uzun mesajında; “ Ülkemiz tarihine adını “Fabrikalar Kuran Fabrika” olarak yazdıran Karabük Demir Çelik Fabrikalarının ve Karabük´ümüzün kuruluşunun 81. yıldönümünün mutluluğunu yaşıyoruz.  Burada hayat bulan ve gelişen demir aynı zamanda Karabük´ümüzü de büyütüp geliştirdi. 3 Nisan demir çelik üretimine geçişin öyküsünün başladığı, Ülkemizin ilk ağır sanayisinin kurulduğu ve Karabük şehrinin doğum tarihidir.

Cumhuriyetle birlikte var olan ilimiz, sanayileşme hamlesinin ilk adımlarının atıldığı, sanayileşmeyi simgeleyen kent olmanın haklı gururunu günümüze kadar taşımıştır. Türk sanayi ve endüstrisinin başkenti ve Türk İnsanının azmiyle elde ettiği başarısının bir göstergesidir.

Bu vesileyle Karabük´ümüzün kuruluşunun 81. yıldönümünü kutluyor, bu şehrin ve Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temelinin atılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dönemin tüm devlet adamlarını rahmet ve minnetle anıyor, herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °