Saraçoğlu, Safranbolu için Aday Adayı

Atatürkçü Düşünce Derneği Safranbolu Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu, Safranbolu´yu yarına taşımak için CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

GÜNCEL 26.10.2018 14:56:57 0
Saraçoğlu, Safranbolu için Aday Adayı

 

/resimler/2018-10/26/1509483178453.jpg2019 yerel seçimlerinin öneminden bahseden CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı İsmet Zühtü Saraçoğlu, “Ülkemiz 16 yılı aşkın bir süredir, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden Türkiye Cumhuriyeti´nin temellerini tahrip eden ve tüm dünyada ülkemizin itibarını olumsuzluklara sürükleyen bir iktidarla karşı karşıyadır. İnsanımızı etnik ve dini inançları üzerinden ayrıştıran inançları siyasetin ve ticaretin aracı olarak kullanan bu iktidar bir gün ak dediğine bir gün kara diyerek önüne gelen her sorunda ‘Aldatıldık.´ deme anlayışıyla 1923´te kurulan büyük ve onurlu Türkiye´yi yönetememektedir. İslam nüfusunun çoğunlukta olduğu 57 ülke arasında tek gelişmiş modern ve çağdaş değerlere bağlı ülke olan Türkiye, Dünya´dan hızla koparılmaktadır. Bu iktidar ülkenin kurucuları için ‘2 Ayyaş´ diyebilmiştir. Bu iktidar Kurtuluş Savaşı´nı ‘Keşke Yunan kazansaydı.´ diyen sapıkları baş tacı yapmıştır. Bu iktidar ülkemizi ekonomik yönden Osmanlı´nın son dönemindeki durumdan daha beter bir duruma sürüklemiştir. Üretici köylü perişan işçi ve tüm çalışanlar vahşi bir sömürüyle karşı karşıyadır. 2019 Yerel Seçimleri yeniden Kurtuluş Savaşı anlayışıyla yapılmak zorundadır. Demokrasi tek adam rejimiyle örtüşmez.” dedi.

“AKP´ye oy veren hemşehrilerim, sizin oyunuz ne oldu?”

CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı İsmet Zühtü Saraçoğlu, “Safranbolu açısından baktığımızda 2014 yerel seçimlerinde halkımız bir karar verdi. AKP´li bir belediye başkanı ve 3 partinin temsil edildiği belediye meclisini seçti. Şimdi durum ne? Siz Safranboluluların seçtiği ne belediye başkanı ne de belediye meclisi var. Özellikle AKP´ye oy veren hemşehrilerim, sizin oyunuz ne oldu? İşte antidemokratik tek adam anlayışının sonucu budur. Görevden uzaklaştırılan belediye başkanı  ve yok sayılan belediye meclisinin bir suçu varsa yargılama ne aşamadadır? Bu soruyu sormak tüm Safranbolu halkının görevi olmaktadır. İşte 2019 Yerel Seçimleri bunu için bir fırsattır.” dedi.

“Safranbolu´yu yarına taşımak için var gücümüzle çalışacağız.”

/resimler/2018-10/26/1513219745153.jpgCHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı İsmet Zühtü Saraçoğlu, “Ben bu kentte doğmuş ve yaşayan bir kişi olarak Belediye Başkan Aday Adaylığımı sizlerle paylaşıyorum. Önemli bir Cumhuriyet Kenti olan ve Dünya Miras Listesinde CHP´li Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak´ın korumacılık çabalarıyla yer almış, çağdaş demokrasiye inanan, Kuvayı Milliye ruhunu hep içinde yaşamış olan tüm Safranbolululu hemşehrilerimi Cumhuriyetle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla kavgalı bir siyasi anlayışa bu yerel seçimlerde dur demeye davet ediyorum. Ben uzun yıllar CHP´de farklı görevlerde bulundum. Şuanda da Atatürkçü Düşünce Derneği Safranbolu Şube Başkanlığını yürütüyorum. Safranbolunun dününü biliyorum, bugünün yanlışlarını ve eksikliklerini görüyorum. Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla Safranbolu´yu yarına taşımak için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ise yaptığı konuşmada Safranbolu´nun CHP için olmazsa olmaz yerlerden biri olduğunu ifade ederek, “Bizim Safranbolu´yu almamız lazım. Önce bizlerin inanması lazım. Eleştirilerimizi kenara alıp var gücümüzle çalışmalıyız. Biz bazı konularda bunlar yanlış yapıyor derken CHP zihniyeti diyorlardı. Bakın Kastamonu kavşağına. Biz buranın böyle olmaması gerektiğini söylemiştik. Safranbolu Kayyumla yönetiliyor. Safranbolu bunu haketmemişti.2019´da ‘Yeter artık dur.´ diyeceğiz.” dedi.

Haber: Alper Durmaz


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °