SAVCILIĞIN İTİRAZI ÜZERİNE YENİDEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Karabük´te paralel yapı operasyonu ile PKK sempatizanı ve marjinal grupları örgütleyerek sokak eylemi yaptırma çalışmalarından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan polis memuru S.S., savcılığın itirazı üzerine yeniden adliy

GÜNCEL 7.08.2015 17:20:38 0
SAVCILIĞIN İTİRAZI ÜZERİNE YENİDEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Edinilen bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü´nde görevli polis memuru S.S.´nin (31) kentte terör örgütü PKK´ya sempatisi olan ve marjinal öğrenci gruplarını devlete karşı sokak eylemleri ve protesto yapmalarını örgütlediği iddiasıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması üzerine savcılık, üst mahkemeye itirazda bulundu.
Karabük Valiliği tarafından polis memurun görevden ihraç edilmesi için de soruşturma açıldı.

NÖBETÇİ MAHKEME SERBEST BIRAKTI
Uzun süredir teknik takibe alınan polis memurunun Suruç´ta meydana gelen terör saldırılarının ardından kentte terör örgütü PKK sempatisi olan ve marjinal öğrenci gruplarını örgütlediği, gruplar ile sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmalarda '30-40 kişi toplanıp basın açıklaması yapsa bile yeter. Onun duyurulması lazım. Yoksa bizi buradan gönderirler' gibi yazışmaların olduğu bilgisine ulaşıldı. Polis memuru S.S. bölücü terör örgütü PKK´ya sempatisi olanları ve marjinal öğrenci gruplarını örgütlediği iddiasıyla önceki gün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmış, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

SESSİZ KALDI
Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan polis memuru S.S. savcılığın bir üst mahkemeye itirazı üzerine yeniden gözaltına alınarak adliyeye getirildi. Adliyeye girişi sırasında gazetecilerin ‘Paralel Yapı örgütüne üyeliği´ ve ‘PKK sempatizanı gençleri örgütlediği´ yönünde soruları ise cevapsız bıraktı.


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °