ŞEFKAT GÜLLERİ HAYIR ÇARŞISI KERMESİ DUALARLA AÇILDI

Hulusi Efendi Vakfı, Hanımlar Komisyonu ( Şefkat Gülleri ) Tarafından Hazırlanan El Emeği Göz Nuru Ürünlerin Hayır İçin Satışa Sunulduğu Kermes Yoğun katılımla Açıldı

GÜNCEL 5.05.2015 18:20:37 0
ŞEFKAT GÜLLERİ HAYIR ÇARŞISI KERMESİ DUALARLA AÇILDI

Karabük Ak parti Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Serhat Tazsever, İlçe Müftüsü Hasan Güneş`inde katılımı ile gerçekleşen Kermes açılışı öncesi bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ geçtiğimiz günlerde de yine böyle bir kermes açılışında halkımız ile birlikte idik ve orada da söyledik. Manevi yazılım yapan müesseselerdir” dedi.
Kendisinde Darende`ye gittiğini ve Vakfın orada yapmış olduğu etkinliği, güzellikleri yerinde gördüğünü ifade eden Başkan Aksoy; “ Orada gördüklerim benim Safranbolu`da yapmayı ve yapacaklarımı görmeme için ufuk oldu, ışık oldu. Bizler malumunuz üzere bu tür manevi yapılanmaların maddi işlerine çok fazla yön vermeyiz. Manevi yönüne daha fazla yön veririz. Ancak orada yapılan gerek yürüyüş parkurları, gerek restorasyonlar gerçekten mükemmel. Böylelikle orada yapılan güzellikleri gördükçe bir manevi müessesenin içinin de dışının da güzel olduğunu yerinde temaşa ettim. İnşallah hepimize bu güzellikleri görmek nasip olur diyor, kermesimizin hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak`tan niyaz ediyorum” dedi.
Karabük Milletvekili Osman kahveci ise, Kermeslerin Osmanlıdan bu güne kadar gelen bir geleneği sürdüren ihtiyaç sahiplerine yardım eden çok önemli geleneğimiz olduğunu söyledi.
Vakfın bu güzel kermesi inanç hamuru ile yoğurarak hizmete sunduğunu kaydeden Kahveci;
“Hanımların büyük emek vererek böylesi güzel bir etkinliğe imza attıklarını görüyoruz. Hepsinden Allah Razı olsun. Emek verdiniz, hayır yapmak için vaktinizi ayırdınız. İnşallah hayırlı uğurlu olur” dedi.
İlçe Müftüsü Hasan Güneş`in dualarının ardından kurdele kesildi. Kermeste sergilenen el emeği göz nuru eserler büyük beğeni toplarken, hanımların evlerinde yaptıkları yiyecekler vatandaşlara ikram edildi.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °