Şehir Parkına Karabüklü Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Karabük Belediyesi tarafından eski fidanlık olarak bilinen bölgeye yapılan şehir parkı açılışının yapılmasının ardından vatandaşların akınına uğradı.

GÜNCEL 25.07.2019 15:45:37 0
Şehir Parkına Karabüklü Vatandaşlardan Yoğun İlgi

 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin 31 Mart seçim vaatlerinden olan ve seçimlere 1 gün kala %90´ı tamamlanarak vatandaşlar ile çay içilen Karabük Belediyesi Şehir Parkı, geçtiğimiz Cumartesi günü teşekkür ziyaretinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından törenle hizmete açılmıştı.

Karabük Belediyesi tarafından yapılarak halkın hizmetine sunulan Şehir Parkı 21.000 m2 alan üzerinde yapılmıştır. Alandaki mevcut bitki yapısının ihya edilmesiyle oluşturulan park alanında, 385 m2 oturma alanı üzerinde, toplam 6 metre yükseklikten akan kademeli şelale ve 400 m2 biyolojik gölet, 3.500 adet bitki ile zenginleştirilmiş her mevsim farklı bir görsel zenginlik sunan çiçek kokuları içinde 2.300 metre gezinti yolu bulunmaktadır.

Böylece yeşilin hâkim olduğu aynı zamanda suyun coşkunluğunu da, dinginliğini de ziyaretçilere hissettiren doğa ile iç içe bir yer olarak oluşturulan Karabük Belediyesi Şehir Parkı, halkımıza görsel ve işitsel bir zenginlik sunarak, Karabüklü vatandaşlarımızın uğrak noktası haline gelmiştir.

Karabük Belediyesi Şehir parkında ayrıca çocuk oyun alanları, dev satranç, çocuklar ve yetişkinler için açık hava spor alanları, 120 kişilik amfi tiyatro, 32 ateşli, 48 ateşsiz toplam 80 adet kamelya, 500 m2 sosyal tesis, restoran ve satış birimleri de bulunmaktadır. Bu sayede de vatandaşlarımız pikniklerini yaparken, aynı zamanda da eğlenip ailecek vakit geçirebileceği nezih bir mekân Karabük halkının hizmetine sunulmuş bulunmaktadır.

Yapılan parkın Karabük halkının bir rüyası olduğunu ve bu rüyayı gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Bu parkta vatandaşlarımız yürüyecekler, gezecekler, eğlenebilecekler. Biz burayı AVM´lere, rezidanslara peşkeş çekmedik, Karabük halkının hizmetine sunduk. İstedik ki çocuklarımız yeşil alanda ailece hoş vakit geçirebilsin” dedi.

Şehir Parkının Karabük´e hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Vergili; “Şehir Parkını sadece güvenlik görevlileri ile korumak mümkün değil. Karabük halkının bu parka sahip çıkmasını istiyorum” dedi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °