Şehit Dilmaç köşesi törenle açıldı

Şehit polis memuru Murat Dilmaç´ın isminin yaşatıldığıimam hatip ortaokulunda yaptırılan şehit köşesi düzenlenen törenle açıldı.

GÜNCEL 12.02.2022 17:28:45 0
Şehit Dilmaç köşesi törenle açıldı

 

Van depremi olduğu dönemde gönüllü olarak gittiği Van´da depremzedelerin kaldığı Vizontele Konteyner Kenti´nin güvenliğini sağlarken 02 Temmuz 2012 tarihinde PKK´lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru Murat Dilmaç´ın isminin yaşatıldığı Şehit Murat Dilmaç İmam Hatip Ortaokulunda yaptırılan şehit köşesi düzenlenen törenle açıldı.

Törene, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Şube Müdürü Muhammet Nuri Ataseven, İl Emniyet Müdürlüğü personeli, okul müdürleri ve Şehit Murat Dilmaç ve Şehit Ercan Hırçın´ın aileleri katıldı.Şehit Murat Dilmaç´ın anısına oluşturulan köşenin açılışı Kur´an-ı Kerim tilaveti ve dualar ardından gerçekleştirildi. 

İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş, törende yaptığı konuşmada, 'Gençlerimizin vatanını ve milletini seven, gerektiğinde gözünü kırpmadan vatan ve maneviyat uğrunda şehadete yürüyecek kahramanlar olarak yetişmesini sağlamak ve şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için, Ülkemizin birliği, dirliği ve bekası uğruna şehadete koşan Aziz Kahramanlarımızın isimleri okullarımızda ve yüreklerimizde ölümsüzleşiyor. Bu duygu ve düşüncelerle şehidimiz Murat Dilmaç´a ve bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.' dedi.

/resimler/2022-2/12/1730582678753.jpg

Akbaş, program sonrası Şehit Murat Dilmaç İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü görevine atanan Engin Akpolat´a hayırlı olsun dileklerinde bulunarak eğitim-öğretim faaliyetleri ve okulun fiziki durumu hakkında bilgiler aldı.

Günlük okul/kurum ziyaretleri kapsamında Namık Kemal İlkokulu´nu da ziyaret eden Akbaş müdür olarak atanan Alaaddin Ünal´a hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Namık Kemal İlkokulu Müdürü Alaaddin Ünal´dan eğitim-öğretim faaliyetleri ve okulun fiziki durumu hakkında bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş daha sonra sınıflara girerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

Öğrencilere akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlara da yönelmelerini tavsiye eden İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek eğitim hayatlarında başarılar diledi.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş kurum ziyaretlerini Merkez Nene Hatun Anaokulu ile sürdürdü.

Ziyaret kapsamında okulun bölümlerinde incelemelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Nene Hatun Anaokulu Müdürü Ali Dokuyan´dan okulun eğitim durumu ve faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ardından sınıfları da gezen İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş, çocuklarla bir süre sohbet ederek yapmış oldukları çeşitli etkinliklere eşlik etti. Minik öğrencilerle keyifli vakit geçiren Akbaş, çocuklara çikolata ikramında bulundu.

/resimler/2022-2/12/1731319241921.jpg

Okul öncesi okullaşma oranı yüzde 90

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,Karabük geneli okul öncesinde okullaşma oranı hakkında değerlendirmelerde bulunarak Karabük´ün yüzde 90 orana sahip olduğunu ifade etti.

MilliEğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan 'Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi' kapsamında çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okul öncesi eğitime erişim oranı Türkiye ortalamasının yüzde 78 olduğunu ve Karabük´ün yüzde 90 orana sahip olduğunu belirterek bu oranın yüzde 100´e çıkması için kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildiğini söyledi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °