'Sıfır Atık' bilgilendirme toplantısı yapıldı

Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Vali Yardımcısı Barboros Baran, KBÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Yaşar, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali Sefa Yılmaz, Belediye Başkanları ve temsilci

GÜNCEL 18.01.2019 15:37:38 0
 
Geri dönüşüm, çevre duyarlılığı, atıkların depolanmasının çevreyi olumsuz etkilemesi, Sıfır Atık Projesi´nin ekonomiye kazandırdıkları ile ilgili konuların anlatıldığı toplantıda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde görevli Kimyager Dilek Çimen Eren tarafından Sıfır Atık Projesi ile ilgili sine vizyon gösterimi ve sunumun yapıldı.
 
/resimler/2019-1/18/1556405941268.jpgKamu kurumlarında, hem de evlerde bir atık kültürü oluşturulması gerektiğini ifade eden Vali Gürel, 'Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Koordinasyonu ile ülkemiz genelinde sıfır atık projesi başlatılmıştır. İlimizde de sıfır atık çalışmalarına başlanmış olup, geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından da Safranbolu ilçemiz 'Sıfır Atık' projesinde pilot bölge ilan etmişti. Biz önce valiliğimiz de bu işi başlattık ve Valilik Hizmet Binamızın katlarına sıfır atık geri dönüşüm kutularımızı koyduk. Bizim Sıfır Atıkla ilgili kaybedecek vaktimiz yok, bir an önce bu konuda yol almak durumundayız. Sizlerin gayretleriyle, çalışmalarıyla sıfır atık projesinde büyük bir yol alacağımıza inanıyorum. Öncelikli olarak kamu kuruluşları, okullar, hastaneler, üniversite, AVM´ler, işhanları, büyük siteler, işletmeler gibi insanların yoğun yaşadığı yerlerden başlanacak ve evlere doğru devam edecek. Kamu personeline, çalışanlara, öğrencilere ve halkımıza sıfır atıkla ilgili eğitimler verilerek aydınlatma işi sağlanacak ve Belediye Başkanlıklarımız da ayrı ayrı biriktirilen atıkların  toplanmasını ve geri dönüşümünü sağlayacak tedbirler alacak.” diye konuştu.
 
Vali Gürel´in yaptığı konuşmanın ardından Karabük Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz tarafından sıfır atık projesi ile ilgili yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °