ŞOK KARARA, TEPKİLER YAĞIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen´in, müdürlükten alınarak Bakanlığa çekildiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Tepkiler çığ gibi büyüyor.

GÜNCEL 17.08.2021 19:53:02 0
ŞOK KARARA, TEPKİLER YAĞIYOR

 

Kendini devletin bir memuru, milletimizin ve insanlığın hizmetkârı olarak gören ve yüklenen vazifeleri en iyi şekilde yerine getirmek için varolan Galip Sökmen görevden alındı mı?

Karabük´ün siyasetçileri ve ileri gelenlerinin bilgisi olmadan böyle bir görevden alma olabilir mi?

2017´de Aile ve Sosyal Politikalar Karabük İl Müdürü olarak göreve atanan Galip Sökmen, Karabük´te yaptığı başarılı çalışmalarla, gösterdiği sevgi, hoşgörü ve anlayışla Karabük´ün Karabüklünün kalbini kazanmıştı.

İl Müdürü Galip SÖKMEN, göreve başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında “Karabük´e layık hizmetler sunmaya çalışacağız” demişti.

Karabük´e layık olmadığını söyleyecek kimse var mıdır?

Hayalleri olan ve bu hayallerini hedefleyen, sürekli gelişim, değişim ve dönüşüme açık bir nefer olan Galip Sökmen, “Hedefi olmayan insanların yerinde sayacağına ve statükocu olduğuna inanırım. Bu nedenle tüm Aile ve Sosyal Politikalar  ailesinin  sürekli gelişim, değişim ve dönüşüme açık ve kendini geliştirmesi gerektiğini düşünürüm.” demişti.

Haksız mıydı?

 “İster büyük ol ister küçük, Her zaman EN İYİ OL yalnız.”


Sökmen, “Görevimi icra ederken bana ilham veren bir şiiri, Douglas MALLOCH´un  şiirini sizlerle paylaşmak istiyorum. Anlatmak istediğimi daha iyi anlatacaktır bu şiir.
Eğer zirvede çam olamazsan
Vadide bir çalı ol, ama ol,
Derenin yanında en güzel çalı sen ol,
Ağaç olamazsan küçücük bir çalı ol,
Çalı olamazsan bir parça çimen ol,
Süsle şenlendir bir yol kenarını.
Balina olamazsan küçük bir balık ol,
Ama göldeki balıkların en kıvrak olanı.
Hepimiz kaptan olamayız, tayfalar da olacak.
Hepimiz için yapacak bir şeyler var dünyada;
Büyük işler de var küçük işler de,
Yapmamız gereken şey yanı başımızda.
Ana yol olamazsan ol bir patika,
Güneş olamazsan ol bir yıldız,
İster büyük ol ister küçük,
Her zaman EN İYİ OL yalnız.
İşte bana ilham veren bu şiirde de denildiği gibi yaptığım her işte âcizane ‘EN İYİ´ olmaya çalışır ve tüm çalışma arkadaşlarımın da en iyi olmasını isterim. Burada da tüm arkadaşlarımla en iyi olmak için çalışacağım.” demişti.

Çalışmaları ve yaptıklarıyla ‘EN İYİ´ için mücadele etmediğini söyleyen var mıdır?

Sökmen, “Yine en iyi olabilmek için bana ilham veren sözlerden biri de ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır´ sözüdür. İnanıyorum ki çalışma arkadaşlarım da aynı mantıkla hareket edeceklerdir. Büyük Atatürk´ de ‘Millete efendilik yoktur. Hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.´ diyerek bizlere yol göstermiştir.  Bizler de bize görev verildiği sürece hep beraber bu milletin bir hizmetkârı olarak zaman, zemin, yer ayrımı yapmadan bu millete dolayısıyla insanlığa hizmet için verilen görevleri layıkıyla yapmaya çalışacağız.” demişti.

Karabük´te bulunduğu süre zarfında yazdıklarını uygulamadı diyen çıkar mı?

“Dünya kimseye kalmaz.”

Sökmen, “Benim en çok üzerinde durduğum ve duracağım konu insanlara sevgi, hoşgörü ve barış ile bakmak ve ön yargıdan uzak olmaktır. Ayrıca onların gözü ile bakmaktır. Çünkü sizin pencerenizden bakan insanlar size bir şey vermezler, birde başkalarının penceresinden bakmamız gereklidir. Buna empati (Kendini karşındakinin yerine koymak) dendiğini biliyoruz. Ailemizin  daima kişiler hakkında karar verirken farklı pencerelerden bakarak karar vermeye özen göstermesi gerekir, yani önyargıdan uzak objektif karar vermeye çalışılmalıdır. Nitekim A.Einstein ‘Ne kadar hazin bir çağda yaşıyoruz ki, bir ön yargıyı ortadan kaldırmak bir atomu parçalamaktan daha zordur.´ diyerek önyargının ne kadar tehlikeli ve yanlış olduğunu veciz bir şekilde belirtmiştir. Ben de âcizane insana olan sevgiyi, Yunus Emre olgusundan almışımdır. Şu dizeleri de her zaman söylerim ve uygulamaya çalışırım.
Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz.” demişti.

Sökmen, “Makam ve mevkilerin geçici olduğu bilinci, bilgiye hızla ulaşabilen, bilgiyi mal ve hizmet üretimine yansıtabilen niteliklere sahip işgücü olarak yetiştirebilmek ümidi ile ve  var olduğumuz sürece amirlerimizin, büyüklerimizin desteği ve emirleri doğrultusunda, birlik ve beraberlik içinde,  ülkemiz ve insanlık için güzel işler yapmak, yapabilmek temennisi ile hizmet verenlerden, hizmet alanlarına kadar herkesi sevgi ile selamlıyorum.” demişti.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °