Sonunda Yapmaya Başladılar

Karabük-Safranbolu-Kastamonu yol ayrımı olan Balıklar Kayası mevkiinde yapılması 1 yıl önce planlanan ve yaklaşık 6 aydır ihalesi tamamlanmasına karşın bir türlü montajı yapılamayan üst geçit nihayet yapılmaya başlandı.

GÜNCEL 2.11.2013 16:20:01 0
Sonunda Yapmaya Başladılar

Genellikle Karabük Üniversitesi öğrencilerinin kullandığı kavşakta birçok habere ve tepkiye rağmen başlayamayan üst geçit yapımı Karayolları tarafından yapılmaya başlandı. Emniyet Müdürlüğü binası inşaatının hızlanmasıyla birlikte, Emniyet Müdürlüğü binası önünde tekrar kavşak düzenlemesi yapılırken Karayolları üst geçidin yapımına başladı. Üst geçidin yapılmasına sevinen üniversite öğrencileri, “Her gün buradaki durakta iniyoruz ve yolun karşı kısmına kendimizi tehlikeye atarak geçiyoruz, bu zamana kadar buraya bir üst yapılmaması çok komik. İnşallah bir an önce üst geçit tamamlanırda biz de rahat bir nefes alırız” dediler.

 

Medikar Neyi Bekliyor?

Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak kullandığı kavşakta üst geçit yapımı başlarken, Özel Medikar Hastanesi önünde yapılması planlanan üst geçit ile ilgili hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Medikar Hastanesi bir önceki dönem Başhakemi Dr. Adem Kar, üst geçit ile ilgili 2011 yılında şu açıklamalarda bulunmuştu:

  “Öncelikle bu üst geçidin kamu tarafından yapılması talebinde bulunduk. Ancak bununla ilgili bir mesafe alamayınca talebimizi değiştirerek, üst geçidin yapımını kurum olarak biz üstlenip, uygun görülecek bir yere izin verilmesini istedik. Bununla ilgili defalarca keşifler ve yerinde incelemeler yapıldı. Hatta Sayın Valimiz bile duyarlılık gösterip yerinde incelemeye katıldı. Bununla ilgili müsaade ve izin süreci aradan geçen bir yıl sonra daha 10 gün önce bitti. Bize bir yer gösterildi ve buraya üst geçit yapabilirsiniz diye izinler yeni verildi. 350 bin TL`ye mal olacak olan ve tamamı kurumumuz tarafından yaptırılacak olan asansörlü ve özürlülerinde kullanabileceği üst geçit için 10 gün önce iznimiz kesinleştiği için yeni ihale yaptık. Burada olan trafik kazaları nedeniyle yaralananlardan ve can kayıplarından son derece üzüntü içersindeyiz. Keşke bu prosedürler daha kısa sürseydi ve insanlarımız zarar görmeseydi”

Aradan iki yıl geçmesine rağmen hastanenin bulunduğu karayolunun üzerine değil üst geçit yapılmak bir çivi dahi çakılmadı. (Ersin TURAN)


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °