Sosyal Bilimler MYO´nun temeli törenle atıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu´nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

GÜNCEL 23.12.2017 14:47:42 0
Sosyal Bilimler MYO´nun temeli törenle atıldı

 

 5000 Evler eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yerine inşaa edilecek binanın temel atma töreni Vali Kemal Çeber, Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Rektör Prof. Dr. Refik Polat´ın yanı sıra protokol üyeleri, akademik – idari personel, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

İhalesi geçtiğimiz aylarda tamamlanan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu´nun temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Ardından Rektör Prof. Dr. Refik Polat açış konuşması gerçekleştirdi.

Rektör Polat, '2 bin öğrenci öğrenim görecek'

Rektör Prof. Dr. Refik Polat konuşmasında, 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Yılı´nda öğrenci alımına başlanacak Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu´nda toplamda 2 bine yakın öğrencinin öğrenim göreceğini söyleyerek “Şüphe yok ki bu rakam 5000 Evler bölgesine önemli bir sosyal, kültürel ve ekonomik hareketlilik getirecektir.” dedi. Rektör Polat 2016 yılında kurulan Sosyal Bilimler MYO´da Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Görsel İletişim, Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi, Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği bölümlerinin bulunduğunu kaydetti. İlerleyen süreçte bu bölümlere yeni bölümler ilave edileceğini de aktaran Polat “Burada şunu özellikle vurgulamak istiyorum: Bu okul, öğrencilerimiz açısından mezuniyet sonrası en çok iş imkanı bulunan bölümleri bünyesinde barındırmaktadır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, 14 Milyon Türk Lirası bedelle Karabük için son derece önemli bir eğitim yatırımı yapıldığına dikkat çekerek, 2019 yılının Ocak ayında Üniversiteye teslim edilecek yüksek okul binasının, 10 bin metre kare inşaat alanı üzerinde, 5´er katlı 3 bloktan oluştuğu bilgisini paylaştı.

Yatırımlar sürecek

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi´nin bina yatırımları, yeni okullar ve yeni bölümler açma hedeflerinin bununla bitmediğini, önümüzdeki eğitim – öğretim yılından itibaren İletişim Fakültesi´ne, Organize Sanayi Bölgesi´ndeki TOBB Meslek Yüksekokulu´na da öğrenci alımı başlanacağını aktardı. Ayrıca, Rektör Polat kampüste halen devam eden Ayyıldızlı Stadyum fore kazık çalışması, kapalı ve açık otopark inşaatıyla birlikte, 2018 yılında Mühendislik Fakültesi Proje ve Laboratuvar binaları, TOBB Meslek Yüksekokulu ek binaları, 5 ana bina üzerine 1000KW fotovoltaik güneş enerjisi sistemi yatırımlarının yapımına başlanacağını da duyurdu.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, konuşmasının sonunda Üniversitenin bugüne kadar yapmış olduğu yatırımlarda ve eğitim projelerinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere, Bakanlar Kurulu üyelerine; TBMM eski Başkanı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin´e; şehir – üniversite iş birliğinin en güzel örneklerinden birini hayata geçirerek Karabük Üniversitesi´nin bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi olan kurucu Rektör aynı zamanda Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhannettin Uysal´a, Vali Kemal Çeber´e, Belediye Başkanı´na, KARDEMİR yönetimine ve hayırsever işadamlarına teşekkür etti.

Milletvekili Uysal, 'Karabük Üniversitesi büyümeye devam ediyor'

Törende konuşan Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal “Karabük Üniversitemiz sadece yasa ile kurulmuş bir üniversite değil aynı zamanda Karabük halkının gönlünde kurulmuş bir üniversitedir. Karabük halkı aydınlanmayı, çağdaşlaşmayı her zaman eğitimde aramıştı. Bunun da en güzel örneği Karabük Üniversitesidir.” dedi.

Karabük Üniversitesi´nin şehrin lokomotifi durumunda olduğunu kaydeden Uysal “Karabük Üniversitesi´nin hızındaki, ivmesindeki değişmeler sosyal hayatı da Karabük halkının ekonomik hayatını da etkileyecektir. Karabük Üniversitesi büyümeye devam ediyor. Bugün temelini attığımız Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bunun en güzel göstergesidir. Bu yatırımın ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Vali Çeber, 'Karabük Üniversitesi gurur kaynağımız'

Vali Kemal Çeber konuşmasında Karabük Üniversitesi´nin şehir için önemine vurgu şunları söyledi: “Bir şehir için üniversitenin bu kadar önemli ve kıymetli ve potansiyel bir değer olduğu ilimiz çok azdır diye düşünüyorum. Bu anlamda üniversiteyi kuran, her bir tuğlasında emeği olan sayın kurucu rektörümüze şükranlarımı sunuyorum. Bayrak emin ellere teslim edilmiş. Mevcut Rektörümüz Üniversiteyle ilgili talepleriyle bizleri sürekli harekete geçirmektedir. Bugün Karabük Üniversitesi 55 bin öğrencisi, bunun içinde 3 bin 600 uluslararası öğrencisiyle birlikte, şehirle bu kadar kaynaşılmış olmasıyla çok büyük bir gurur kaynağımızdır.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun temeli atıldı.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °