“SOSYAL GİRİŞİMCİLİK” KONUSU ELE ALINDI

Karabük Üniversitesi (KBÜ)´nde Genç Girişimciler Kulübü tarafından “Sosyal Girişimcilik” konulu konferans düzenlendi.

GÜNCEL 22.03.2017 20:49:24 0
“SOSYAL GİRİŞİMCİLİK” KONUSU ELE ALINDI

15 Temmuz Şehitler Konfe-rans Salonu´nda gerçekleşen konferansta Lider Eğitim Kültür ve Sanat Gençlik Kulübü Derneği Başkanı İd-ris Topçuoğlu tarafından sosyal so-rumluluk, sosyal girişimcilik alanının önemi ve bu alanın geliştirilmesine yönelik konular mercek altına alındı.
Konferansta konuşmacı olan İdris Topçuoğlu sosyal girişimciliği kavramsal ve taşıdığı toplumsal dö-nüşüm potansiyeli açısından ele ala-rak konuya ilişkin bilincin yaygınlaş-tırılmasının önemine dikkat çekti.

Sosyal girişimcilik kavramının dünyada da yeni bir kavram olduğunu ifade eden Topçuoğlu, sosyal girişimci olmak için öğrencilerin üniversite yıllarını iyi değerlendirmesi gerektiğini ve sosyal girişimcilik konusuna ilgili olmanın son derece önemli olduğunu söyledi.

Girişimcilik kurallarının toplumsal olaylara uygulanması sonucu ortaya çıkan hizmet modelinin sosyal girişimcilik olduğuna vurgu yapan İdris Topçuoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi “En büyük hayalim iyi bir sosyal girişimci olabilmek. Toplumsal meselelere, insanların yaşadığı problemlere kendi inisiyatifimle çözüm üretmek. Sadece çözüm üretmek değil çözümü sistemleştirmek.”

Sosyal girişimciliğin devlet politikası haline geldiğini aktaran Topçuoplu sosyal girişimciliği ‘toplumda meydana gelen problem ve sıkıntıları bireylerin herhangi devlet organizasyonu içinde yer almadan kendi gayretleriyle çözüm üretme çabası´ olarak tanımladı.

İdris Topçuoğlu, sosyal girişimci olmanın insanın kendisine yaptığı en önemli yatırımlardan biri olduğunu ifade ederek paylaşmanın getirdiği mutluluğu yaşamak ve daha huzur dolu hayata sahip olabilmek için sosyal girişimci yönün geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Topçuoğlu, böylece insanın kendi sağlığına, başarısına ve mutluluğuna ciddi katkı sağlayacağını da vurguladı.

Konuşmasında toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretecek sosyal girişimci liderlerin yetişmesi için sosyal becerilere odaklanılması gerektiğine de dikkat çeken İdris Topçuoğlu konferansta katılımcılara ilham verici sosyal girişimcilik örnekleri de sundu.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °