Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı

Karabük İl Özel İdaresi personelini kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi Karabük Valisi İzzettin Küçük ve Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay tarafından imzalandı.

GÜNCEL 6.11.2013 17:27:35 0
Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı

Valilik Makamında gerçekleştirilen imza törenine katılan BEM-BİR-SEN Genel Başkan Mürsel Turbay, “Anayasamızın 23.09.2010 tarihinde değişen 53. maddesi doğrultusunda kamu görevlilerine toplu sözleşme yapma hakkı tanınmıştır. Ülkemizin de imzalamış olduğu Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) sözleşmeleri Anayasamızın 90.maddesi kapsamında mevzuatımızda bağlayıcı hükümler oluşturmaktadır. Bu çerçevede 4688 Sayılı Kamu Görevlileri ve Sendikaları kanunda değişiklik yapan 6289 Sayılı kanun 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede yapılacak sözleşme ile sözleşmenin tarafı olan çalışanların ekonomik durumunu işverenin mali gücünün elverdiği ölçüde; insanca yaşamı sağlamak, bilgi ve becerisini geliştirmek, aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini sağlamak, emeğin karşılığını almak, adaletli ücret dağılımını sağlamak, çalışanların sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, geleceğe güvenle bakmasını temin etmek böylelikle ekonomik ve sosyal barışı sağlamak ve çalışma performansını artırarak demokratik ve katılımcı çalışma düzenini oluşturmak amaç edinilir. Son dört yıldır il özel idarelerinde toplu sözleşme yapıyoruz.  4688 sayılı Toplu Sözleşme Yasası ile birlikte Türkiye genelinde 78 il özel idaresinde toplu sözleşme imzaladık. Diğer il özel idareleri yasada belirtilen şartları taşımadığından onlarla imzalayamadık. Bugün burada Karabük İl Özel İdaresi çalışanlarını ilgilendiren Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesini İl Özel İdaresi adına Sayın Valimizle imzalayacağız. Bu imza ile birlikte çalışanlara aylık 500 TL civarında bir sosyal denge tazminatı ödenecek. Ben sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise, İl Özel İdaresinin pek çok önemli yatırımı ve projeyi yürüttüğünü belirterek “İl Özel İdaremiz, sadece kırsal kesimde yatırımlar yapan, köylerin altyapılarını güçlendiren, yolları ve içme sularını yapan bir kurum olarak görülmemeli. İl Özel İdaresi Karabük merkezde ve ilçelerde de pek çok önemli proje ve yatırımı yürütmektedir. İl Özel İdaresi ilin tamamına hizmet götüren bir kurum. Bu bakımdan arkadaşlarımız mesai gözetmeksizin büyük bir özveri ile görevlerini yapmaktadırlar. Tabi çalışan insanların da mutlu olması, gönüllerinin ferah olması lazım. Bu anlamda orada görev yapan arkadaşlarımıza 500 TL civarında Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi konusunda mutabakata vardık. Ben Sendika Başkanımıza ve arkadaşlarına anlayışları için teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

            Yapılan konuşmaların ardından İl Özel İdaresi personeline ödenecek aylık 500 TL.’yi kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi işveren adına Vali İzzettin Küçük, çalışanlar adına ise BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay imzaladı


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °