'Söz Veriyorum...'

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig`in 19. haftasında sahasında konuk ettiği Sanica Boru Elazığspor’u 3-1 mağlup ederek, puanını 30’a yükseltti.

SPOR 2.02.2014 21:00:46 0

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, oyun anlayışının üstüne koyarak yollarına devam ettikleri söyleyerek, “Bir kaç maç daha üst üstte kazanabilirsek rotamızın şekli bambaşka bir yerlere yelken açabilir” dedi.
Kafkas, maçın ilk yarısında kontrolü ele aldıklarını belirterek, “İki üç tane net pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Daha iyi hücum etmemiz gerekiyordu. Bunun da nedenlerden bir tanesi maalesef iki kenar oyuncumuz etkisiz ve gününde olmayışıydı. İkinci devreye daha iyi başlamamız gerekirken iyi başlayamadık. Oyunun kontrolünü kaybettiğimiz anlarda gol yedik. Daha sonra oyunun kontrolünü ele aldık. Kırmızı kart sonrası yaptığımız değişlikle de oyuna giren oyuncularımız etkili oldular. Maçı kazanmamızda büyük rol oynadılar. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Bir kaç maç daha üst üstte kazanabilirsek rotamızın şekli bambaşka bir yerlere yelken açabilir” dedi.
Bu sezon ilk defa üç gol attıkları hatırlatılan Kafkas, “Daha da fazla bulabilirdik. Bizim için önemli olan maçı kazanabilmek çok önemli. Ligin en az gol yiyen takımıyız. Attığımızın fazla olması gerekli. Gol sorunu yaşadığımız bir gerçek. Bu son vuruşlardaki beceriksizliğimizden kaynaklanıyordu. Bugün çok pozisyon kaçırdık ve sadece üçünü atabildik. Oyun anlayışını üzerine koyarak devam ediyoruz. Bugün hava şartları da zordu. Şubat ayı bile olsa kolay olmuyor” diye konuştu.
Maçta bir gol atan Eneramo’nun çok değerli bir oyuncu olduğunu da söyleyen Kafkas, “Her gittiğim takımda görmek istediğim bir oyuncuydu. Karabük’e benim için geldi, sağ olsun. Karabükspor’a çok büyük hizmetleri olacak. Umuyorum uzun süre bizde oynar' dedi.

“KARABÜKSPOR’UN GELECEĞİ ADINA BİR TAKIM ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Bütün oyuncuların kendisi için çok değerli olduğunu da anlatan Kafkas, şunları söyledi:
“Beykan önemli oyunculardan bir tanesi olacak. Süre almaya başladı. Bugün gol atması önemli değil, oyun anlayışını geliştirmemiz gerekli. Karabükspor’un geleceği adına bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bugün sonuç alıyoruz ama bu önemli değil. Ben buradan ayrıldığım zaman bana geleceği olan bir takım bıraktı denilsin. Bu takım gençleşecek ve iyi bir takım olacak. Geleceği olan bir takım olacağız. Duygular düşüncelerden çok hızlıdır. Ben duyguları ile hareket eden bir adamım. Buraya laf olsun diye söylemiyorum. Mustafa Yolbulan burada olduğu sürece ve yönetim bana kal dediği sürece ben burada hizmet etmeye devam edeceğim. Burayı çok seviyorum. Burayla bütünleştiğimi düşünüyorum. Bu şehirle benim karakterimin bir bütün olduğuna inanıyorum. Allah bana antrenörlüğü burada bitirmeyi nasip eder inşallah. Bu kadar da büyük konuşuyorum. Sonuçları almadığımız sürece sıkıntılar yaşanabiliyor. Başkanım ve yönetim istediği sürece burada kalmaya devam edeceğimin sözünü veriyorum.”
Karabüksporlu oyuncu Samba Sow ise, “Maça iyi başladık. Yakaladığımız fırsatları gole çeviremedik. Yediğimiz golden hemen sonra kendimize gelerek 3 gol aldık. Hırslı bir takımız ve ligi üst sıralarda bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz' dedi.
Jugarto Hamroun, bugün takımın karakterini sahaya iyi yansıttıklarını, hırslı bir takım ruhu ile 3 puan aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü İrfan Saraloğlu, maça kazanmak ya da bir puan alabilmek için hazırlandıklarını söyleyerek, “Beklentimiz ve umutlarımız bu yöndeydi. İlk yarıya iyi başladık diyemeyiz. İleride top tutmakta sıkıntı yaşadık. İleri topu taşıdık ama olumlu işleri yapamadık. Rakibin baskı çok oldu. İlk yarıyı gol yemeden bitirsek yapacağımız müdahalelerle oyunu koparacağımızı hesapladık. Devre arasında gerekli uyarıları yaptık ve tespitlerimiz etkili oldu. İyi bir atakla gol bulup öne geçtik ama ondan sonra ne olduğunu göremediğimiz pozisyonda gördüğümüz kırmızı kartla oyunun seyri istediğimiz gibi olmadı. Kırmızı kart sonrası istediğimiz gibi olmadığı gibi, bize göre beklemediğimiz kararlar gördük. Onun için fazla bir şey söylemek istemiyorum. Söyleyeceğim laflar beni de mutlu etmeyecek” dedi.
Elazığsporlu oyuncu Marvin, 'Kötü bir maçta kötü bir sonuç ve kötü bir oyun' yorumunda bulundu.
Elazığsporlu bir diğer futbolcu Ivesa ise, “İlk yarıda defans olarak iyi bir savunma yaptık. Pozisyon anlamında fazla bir pozisyon bulamadık. İkinci yarıya iyi başladık ve bulduğumuz golle öne geçtikten sonra kırmızı karta kadar on bire on bir iyi bir maç çıkarttık. Kazanacağımızı umut ediyorduk ama öyle olmadı” şeklinde konuştu.


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °