Sözünün Eri Rafet Vergili den Gazetecilere Yatırım Turu

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kent genelinde yapımı devam eden ve biten projelerini gazetecilerle birlikte yerinde inceledi.

GÜNCEL 6.07.2011 21:55:01 0
Sözünün Eri Rafet Vergili den Gazetecilere Yatırım Turu
Belediye Başkanı Rafet Vergili göreve geldiği günden itibaren şimdiye kadar yaptığı çalışmaları basın turu adı altında bir gezi düzenleyerek kamuoyuna paylaştı.
Başkan Vergili'nin basın turunu gezine gazete sahipleri, gazete haber müdürleri, yerel televizyon yetkilileri katıldılar. Başkan Vergili basın turu gezisinde ilk olarak inşaatı devam eden Kütüphaneden başladı. 24 saat açık olacak olan kütüphanenin inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Vergili 'Kütüphane inşaatı devam ediyor. Burası kısa sürede bitirilecek. Burası meydanın tam karşısında. 24 saat açık kalacak. Kütüphanenin içinde Konferans salonu, ders çalışma alanı, araştırma yapabilmek için çalışma odaları, İnternet hattı bağlanmış odalar yer alacak. Yani burada bir çalışma sistemi olacak ve 24 saat açık olacak' dedi.
BATTI ÇIKTI RAMAZAN BAYRAMINA BİTECEK
Belediye Başkanı Rafet Vergili Şehir gezisini battı çıktı inşaatını gezerek devam ettirdi. Şehir merkezinde trafiği rahatlatacak olan battı çıktının Ramazan Bayramına biteceğini hatırlatan Başkan Vergili, ' Burada ki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat çalışmalarında hiçbir aksaklık yok. Hedeflemiş olduğumuz Ramazan Bayramında battı çıktı bitirilecektir. Buranın bitmesi ile birlikte şehir trafiği bir nebzede olsa rahat alacaktır' dedi.
Bir çok belediye başkanının cesaret edip yıkamadığı 100 Evler'de yapılacak olan Kent Meydanının da başlayacak olan çalışmalar hakkında da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vergili, ' Kent Meydanı ile ilgili projelerimiz hazırlandı. Ekim ayı içerisinde burada çalışmalara başlayacağız. Buradaki çalışmalar bir yıl sürecek ve umut ediyorum ki Karabük'e çok güzel bir kent meydanı kazandırmış olacağız' diye söyledi.
Battı çıktı inşaatının bitmesi ile birlikte minibüs terminalinin de yeni yerine taşınacağını belirten Başkan Vergili ' Bura da bazı eksiklikler var. Bunlar tamamen giderildikten sonra burası hizmete açılacak. Eksikliklerin tamamlanması için zaman var. Battı çıktı ile birlikte minibüs terminalimizde hizmete açılacak. Diğer yandan hal binası inşaatının ihalesi bir veya iki hafta içerisinde yapılacak. Kayabaşı merdivenlerinin bulunduğu kısma yapılan asansör kulesinin yapımı tamamlanmak üzere ve gelecek hizmete girecek. Asansör kulemizin yanı sıra Yenişehir merdivenleri için yürüyen merdiven yapacağımızı söylemiştik. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız başladı. Buranın bitmesi ile birlikte Esentepe Mahallesine'de yürüyen merdiven projemizi hayata geçireceğiz' ifadesinde bulundu.
SATILMIŞTI GERİ ALDIK
Eski Mezbahane karşısında bulunan kömür depolarının bulunduğu yerin daha önceki belediye başkanı tarafından TOKİ'ye satıldığını ancak TOKİ yetkilileri ile görüşülerek buranın geri alındığını açıklayan Başkan Vergili, 'Burası Kentsel Dönüşüm alanının başlamış olduğu nokta. Burası daha evvel Belediyenin kendi mülkü olduğu halde TOKİ'ye devredilmiş. TOKİ'ye devredildikten sonra TOKİ burada inşaat yapmayı düşünmedi, Kentsel Dönüşüm programını da bırakmıştı. Herkesin söylediği gibi Kentsel Dönüşüm programı devam ediyordu da, falandı filandı diye bir olay yok. Ben zamanın TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a giderek görüştüm ve buranın satışını iptal ettirdim. TOKİ burada Kentsel Dönüşümle ilgili programa başladı ve şu anda 420 tane konutun yapımına başlanacak. Burada 420 artı ve Kentsel Dönüşüm devam edecek ve biz kentsel dönüşümün daha rahat yapılabilmesi için şu anda güzel bir dosya hazırladık, hatta Yeşilmahalle'de karayoluna bakan yamaçları ile beraber bu bölgenin tamamını kentsel dönüşüm programına alıp, çok yakında da Bakanlar Kurulundan dosyamızı geçireceğiz' dedi.
Başkan Vergili ve beraberindeki gazeteciler basın turunun ilk bölümünü tamlayarak Çerçiler mahallesinde öğle yemeği yedi.
Basın turunun ikinci gezisi ise akşam saatlerinde yapılarak 5000 bin evler semti, 100. yıl, yeşil mahalle ve Esentepe bölgesinde devam etti.

Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °