STK ve Derneklerden 18 Mart hazırlığı

18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 103. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Karabük´te başta Şehit Aileleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği olmak üzere diğer STK ve Dernek yöneticileri anma programı düzenleyecek.

GÜNCEL 13.03.2018 18:57:07 0
STK ve Derneklerden 18 Mart hazırlığı

 

Karabük Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu, Karabük´te faaliyet gösteren STK´lar tarafından oluşturulan Karabük Dernekler Platformu olarak 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünde anma programı düzenleneceğini söyleyerek, tüm halkı etkinliklere davet etti. 
STK ve Dernek temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda açıklama yapan Öksüzoğlu, “18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi kahraman Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanıdır. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu zafer vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Şehitlerimizin kutsal armağanı olan bu topraklara, damarlarında asil kan dolaşan Türk insanı bugüne kadar sahip çıkmıştır ve bundan sonra da canından aziz tuttuğu bu kutsal emaneti koruyacaktır. Çanakkale Zaferimizin 103. yıldönümünde, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere Çanakkale savunması ile Türk milletinin en büyük destanlarından birisini kanlarını dökerek tarihe yazan silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Çanakkale zaferi; tarihimizin en hüzünlü zaferlerinden biri olmakla beraber, yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devletlerin akınına topyekün direnişinin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmış, Türk´ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur. Çanakkale koskoca bir destanın adıdır! Türk´ün ateşle imtihanı, Türk´ün gurur madalyasıdır. Milletleri millet yapan değerlerin başında milli hafıza gelir. Milli hafızadan yoksun bir millet, bugününü bilemez ve geleceğini de göremez. Bu vatan için Türk milleti gözünü kırpmadan cepheye koşacak olan nesildir. Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu gururlu günde Karabük´te faaliyet gösteren STK´lar tarafından oluşturulmuş Karabük Dernekler Platformu olarak 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümünde anma programı düzenlenecektir. Tüm Karabük halkı davetlidir” dedi. 
Öksüzoğlu, 18 Mart Pazar günü KARDOFF araçlarının Şehitlikten Karabük Anıt meydanına yaparak araç konvoyu ile etkinliğin başlayacağını kaydederek, anıttan kent meydanına kadar yapılacak yürüyüşün ardından yapılacka etkinliklerin Kur´an-ı kerim tilaveti ile son bulacağını kaydetti. 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °