SU GÜNÜNÜ DİLEK BALONUYLA KUTLADILAR

Karabük Üniversitesi’nde Dünya Su Günü dilek balonu uçurularak kutlandı.

GÜNCEL 25.03.2013 10:57:14 0
SU GÜNÜNÜ DİLEK BALONUYLA KUTLADILAR
Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Su Sporları Kulübü organizasyonluğunda Dünya Su Günü kapsamında gerçekleştirilen Dilek Balonu uçurma etkinliği düzenlendi. Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen Dilek Balonu uçurma etkinliğine; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, akademik ve idari personel, Su Sporları Kulübü üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Dünya Su Günü’nün önemini vurgulamak için kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Hayatımızın en temel ihtiyaçlarından birisi olan su kullanılıp tüketilen bir kaynak olmayıp, insanlığın en önemli ortak değeridir. İnsanlığın ortak malı su kaynaklarının korunması, doğru ve israftan uzak kullanılması hem günümüz insanlarına hem de gelecek nesillere karşı görevimizdir. Su Yaşamdır, Su Sağlıktır. Su kaynaklarının sonsuz olmadığını ve her damlasının ne kadar önemli olduğunu asla unutmamalıyız. Bu konu üzerinde birey olarak hepimiz hassasiyet ile durmalıyız. 22 Mart Dünya Su Günü’nün, su konusunda toplumumuzun bilinçlenmesine katkı sağlamasını temenni ediyor ve herkesin Dünya Su Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın ilk dilek balonunu uçurması ile etkinlik başladı. Herkesin bir dilek tutarak gökyüzüne göndermiş olduğu balonlar gökyüzünde ateş böceklerini andıran görsel bir şölene sahne oldu.

Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °