Su Sorunu Çözülüyor

Başkan Aksoy Su Arıtma Tesisi İle İlgili Bilgiler Verdi Devlet Su işleri Genel Müdürlüğünce Safranbolu ve Karabük'ün içme suyu ihtiyacını karşılayacak birinci sınıf kalitede suyu arıtacak su arıtma tesisinin yapım çalışmalar?

GÜNCEL 29.02.2012 17:51:45 0
Su Sorunu Çözülüyor

Türkiye’de 3–4 il’de yer alan proje hakkında bilgiler veren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy “Önümüzdeki bahara musluklarımızdan kaliteli suyu içmeye başlayacağız” dedi.

Başkan Aksoy su arıtma tesisi projesi ile ilgili şunları ifade etti:

“Su arıtma Projesi her şeyden önce devlet su işleri projesidir. Biz Safranbolu Belediyesi olarak her zaman bu projenin destekçisiyiz. Devlet su işlerinin o bölgedeki arazi ihtiyaçlarını karşıladık, arazinin zemin etütlerini planlarını çıkartmaya devam ettik. Bu saatten sonra arazi ile ilgili mekanla ilgi her türlü ihtiyaç olduğunda yine belediye olarak yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bana verilen takvime göre mart sonu itibari ile tesisi tamamlayacaklarını söylemişlerdi. İnanıyorum ki yatırım kısa sürede tamamlanacaktır. Son aşamalarına geliniyor. Bu mevsimlerde su ile ilgili ciddi bir sıkıntımız yok. İnşallah önümüzdeki bahara artık musluklarımızdan kaliteli suyu içmeye başlayacağız. Devletimize ben bu anlamda, DSİ Genel Müdürlüğüne ve sayın vekillerimize Sayın Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci başta olmak üzere teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projeyi gerçekleştirmekte Sayın Mehmet Ceylan’ın çok büyük katkıları oldu. Sayın Ceylan’a, Sayın Mustafa Ünal’a, Sayın Cumhur Ünal’a ve il yönetimindeki arkadaşlara, Safranbolu yönetimindeki arkadaşlarımıza bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Böyle bir hizmet Türkiye’de çok az ile nasip olur. Su arıtma sistemi bundan önce sadece 3–4 tane ilde yapılabildi. Membran sistemi de belki de Türkiye’de ilk. Yeni bir teknoloji ve bu teknolojiye uygun şu anda sistemler kuruluyor. Karabük bu anlamda hükümetimiz nezdinde ne kadar değerli, ne kadar kıymetli bir il olduğu ortaya çıkıyor.

Ben bu yatırımdan dolayı tüm yetkililere başta Çevre ve Orman Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’na da gerçekten çok teşekkür ediyorum. Göreve başlar başlamaz Safranbolu’nun ve Karabük’ün içme suyu projesi hayata geçirildi. Ardından o içme suyu daha kaliteli hale getirecek ikinci projeyi gerçekleştiriyor. Bu anlamda Sayın Veysel Eroğlu bölgemize su anlamında 50 yıl önümüzü görebilecek bir projeyi gerçekleştirdi. Bütün halkımız olarak ona şükran borçluyuz ve çok teşekkür ediyoruz.”


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °