Suçun İşlenmediği Bir Toplum

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nce yürütülen 'Suçun İşlenmediği Bir Toplum' isimli gençlere yönelik AB projesinin tanıtımı yapıldı.

GÜNCEL 15.02.2012 13:32:16 0
Suçun İşlenmediği Bir Toplum
Karabük Polisevi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına; Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin ile diğer proje ortağı kurumların temsilcileri katıldı. Proje tanıtım toplantısında bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz 'Suçun İşlenmediği Bir Toplum' isimli AB Projesini tanıtarak, projeyle yapılmak istenilenleri özetledi. Projenin ana hedef kitlesinin gençler olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Acaröz, 'Valilik AB Koordinasyon Merkezi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Türk Kızılay'ı Karabük Şube Başkanlığı ve Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanlığının desteği ile Gençlik Programı Alt-Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri kapsamında 26.10.2011 tarihinde sözleşmesi imzalanarak kabul gören, 01.01.2012 tarihinde başlayıp, 30.06.2012 tarihinde bitecek olan, 24 haftalık faaliyet programı olan projemizde, şu an 6. Hafta programı uygulanmaktadır. 4 bin 550 euro hibe alan, 5 Bin 150 euro bütçeli projemizle, pilot bölge olarak belirlenen Soğuksu, Namık Kemal, Atatürk ve Yeni Mahalle ile merkeze bağlı Cumayanı köyü, Safranbolu İlçesi Gümüş mahallesinde suç işleyen değil, suçu önleyen, duyarlı, zamanı ve durumu paylaşan, erken yaşta evlendirilerek eğitimleri engellenip gelecekleri karartılan kız çocuklarımızın eğitimlerine devam eden yeni neslimizin yetişmesine imkan sağlanmış olacaktır. Projemizin ana teması olan spor, dış mekan etkinlikleri ve çevre Faaliyetleri ile geleceğimizin büyüklerinin yaşam tarzı şekillendirilmiş olacaktır. Ayrıca bu çalışmalar neticesinde gençlerimizi toplumsal problemimiz olan bir takım zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılacak ve böylece gelecek için karamsar değil, umutlu, verimli ve donanımlı bir genç kuşağın oluşmasına katkı sağlanmış olacaktır. Gençlik programının hedefleri ve özellikleri arasında projenin özellikle küçük yaşta suç işlemiş gençlerimizi suçtan uzaklaştırarak tekrar topluma kazandırılmaları ve halkla iç içe olmalarını sağlamak, tehlike anlarında kendilerine karşı suç teşkil edebilecek durumlarda polisten çekinmeden rahatça sorunlarını anlatmalarını sağlamaktır' dedi.
Proje tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise, suç işleyen bir kişiyi topluma kazandırmanın çok zor bir iş olduğunu, bu bakımdan suçun önlenmesine yönelik yapılacak çalışmaların büyük önem arz ettiğini ifade ederek, 'Bir kişi suç işledikten sonra, o kişiyi topluma kazandırmak gerçekten zor bir iştir. Onun için Emniyetimiz son yıllarda özellikle Toplum Destekli Polis Bürosuyla çeşitli projelerle, suç işlenmeden önce suçu önlemeye yönelik bir takım çalışmalar yapıyor. Devlet her imkanını kullanarak suç potansiyeli taşıyan bu kesimlere ulaşmak istiyor. Ama bu yeterli değil. Yani güvenli ve huzurlu bir toplum yaratmayı sadece devlet eliyle yapmanız mümkün değil. O toplumun insanları da o işin içinde olmalı. Tüm insanlarımızın bu konuda sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu hiç kimse devletin omzuna atamaz. Devlet elbette gereğini yapmalı, gerekli tedbirleri almalı ama bu iş sadece devletin işidir diyip hiç kimse kesip atmasın. Böyle bir kolaycılık yok. Hukuken sorumlu olunmasa bile ben şuna inanıyorum, vicdani olarak her suçlu çocuğun bölgesindeki her bireyin bir sorumluluğu vardır. Ben bu bakımdan polis teşkilatımızı ve mensuplarını tebrik ediyorum. Polisimiz Karabük'te çok etkili tedbirler alıyor. Suçun önlenmesine yönelik çalışmalara büyük ağırlık veriyor. Seçilmiş pilot bölgelerde, mahallelerde diğer kurumlarımızla koordinasyon içinde çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Karabükspor'umuza da bu konuda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Karabük her alanda başarıya koşmaktadır. Bunda herkesin büyük payı vardır. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum' diye konuştu.

Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °