Sudan Cumhuriyeti Kardemir Raylarıyla Modernizasyona Gitmeyi Hedefliyor

Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Asım Muhtar, Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş'yi ziyaret ederek ray üretimini inceledi.

GÜNCEL 26.04.2012 20:08:50 0
Sudan Cumhuriyeti Kardemir Raylarıyla Modernizasyona Gitmeyi Hedefliyor

Başkonsolos Asım Muhtar, Genel Müdür Fadıl Demirel'i makamında ziyaret ederek fabrika hakkında bilgi aldı. Muhtar daha sonra, bölgenin tek ray üretici konumunda olan KARDEMİR'in 72 metre boyunda üretimini yaptığı ray haddehanesini gezdi. KARDEMİR Ray ve Profil Haddehanesi Müdürü İbrahim Tozlu ile yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki ray üretim tesislerini gezen Muhtar, Türkiye'nin demir yollarındaki tecrübesini Sudan'da kullanmak istediklerini söyledi.
Muhtar, gezi sonrası İHA'ya yaptığı açıklamada, KARDEMİR'i çok harika bulduğunu söyleyerek, Genel Müdür Fadıl Demirel ile görüşmelerinin iyi geçtiğini söyleyerek, 'Sudan'da bulunan demir çelik sektörü ve demir yollarında yapılacak olan modernizasyon ile KARDEMİR'le yeni bir yol ve birliktelik olacak. Bin kilometrelik bir hat üzerinde yenileme çalışması yapılacak. Hartum'dan Kızıldeniz ile Güney ve Doğu bölgelerinde ve Kuzey ile Batı bölgelerinde demir yolları konusunda yeniden yapılandırılmaya gidilecek
ve modernizasyon çalışması olacak. Buda çok büyük bir pazar oluşturacak. Türkiye'nin demir yollarındaki tecrübesini Sudan'da daha çok kullanmak istiyoruz' dedi.


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °