SÜT DAĞITIMINA BAŞLANDI

Eğitim öğretimin 2. yarıyılının başlaması ile beraber öğrencilere Okul Sütü Projesi kapsamında süt dağıtımı da başladı

EĞİTİM 13.02.2015 19:13:18 0
SÜT DAĞITIMINA BAŞLANDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı`nın ortaklaşa düzenlediği Ulusal Süt Konseyi´nin katkıları ile 2014-2015 Eğitim Öğretim 2. dönemin başında öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.
Proje kapsamında Safranbolu Anaokulu´nda yapılan dağıtım törenine Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz katıldı.
Safranbolu Kaymakamı Murat BULACAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet YILMAZ öğrencilere süt dağıttı. Kaymakam BULACAK dağıtım sırasında, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini belirterek, özellikle obeziteye neden olacak gıdaların değil sağlıklı ürünleri kullanmanın önemine değindi.
Safranbolu Kaymakamı Murat BULACAK ve Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek çocukların doğallığının her zaman devam etmesi gerektiğini ve müfredatın kültürel değerler ve sosyal hayat ile de pekiştirilmesi gerektiğini söylediler.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz ise okul ve ailenin bu konuda iletişim halinde olmaları ve ortak hareket etmeleri gerektiğini belirterek pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün öğrencilere süt dağıtımı yapılacağını, proje kapsamında ilerleyen günlerde İncir ve kuru üzüm dağıtımının planlandığını söyledi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °