Tabakhane Muamması

2007 yılında proje hazırlanarak turizme kazandırılacağı söylenen Tabakhane Bölgesi yıl 2014 olmasına rağmen harabe şekilde duruyor.

GÜNCEL 12.02.2014 18:12:08 0
Tabakhane Muamması

Safranbolu’da yıllar önce 84 deri işleme atölyesinin faaliyet gösterdiği, ancak atölyelerin kapanmasıyla harabeye dönen tabakhane bölgesini turizme kazandırmak için 2007 yılında bir proje hazırlanmıştı. Hazırlanan proje ile Tabakhane’nin turizme kazandırılması hedefleniyordu. Proje kapsamında terk edilmiş atölyeler restore edilecek, bölge yeşillendirilecek ve gezi alanları yapılacaktı. Proje kapsamında, yaklaşık 20 yılı aşkın süredir virane şekilde duran bölgedeki atölyeler restore edilerek sosyal tesislere dönüştürülecekti. Projenin uygulanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan ödenek talebinde bulunduklarını söyleyen dönemin Belediye Başkanı Nihat Cebeci, ödenek geldiği taktirde restorasyon çalışmalarının başlayacağını açıklamıştı. 29 Mart 2009 yerel seçimleri sonrasında Safranbolu Belediye Başkanlığına seçilen Necdet Aksoy da, Tabakhane bölgesinin turizme kazandırılması için girişimlerde bulunduğunu belirtmişti. Tarihi ve turistik Safranbolu’nun önemli yapılarından olan Tabakhane yine gündemde, yıl 2014 olurken, tekrar yerel seçimler yaklaştı ve adaylar Tabakhane bölgesi ile ilgili projeler sunmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde toplantı düzenleyerek projelerini açıklayan MHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Özata, Tabakhane bölgesi ile ilgili projesini de toplantıya katılanlara anlatmıştı. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da burayla ilgili projeleri olduğu belirtilirken, Tabakhane’nin mülkiyetinin özel şaha ait olduğu kaydedildi. Buranın mülkiyetinin özel şahsa ait olması nedeniyle düzenlenen bu projelerin nasıl hayata geçirileceği ise merak konusu oldu.

  Safranbolu turizmine kazandırıldığı takdirde kongre turizmine de hizmet verebilecek nitelikte olan Tabakhane’ye sahip çıkılması ve artık çevresi ormana dönen bu bölgenin çirkin görünümden kurtarılması gerekiyor. 


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °