Taksici cinayetinde karar: Sanığa müebbet hapis

Zonguldak´ın Gökçebey ilçesinde taksi sürücüsü Sezai Kıyılıoğlu´nu tabanca ile öldüren çiftçi Veli Ermiş hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle devam eden duruşmada karar verildi. Ermiş ömür boyu hapis

GÜNCEL 16.11.2018 16:32:01 0
Taksici cinayetinde karar: Sanığa müebbet hapis

 

Gökçebey´in Hacımusa köyünde 20 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen olayda, iddiaya göre çiftçi Veli Ermiş, taksi sürücüsü Sezai Kıyılıoğlu´nu ormanlık alanda başından vurarak öldürdü. Olay yerine gelen ekipler yerde yatan kişinin tabanca ile başından vurularak öldürüldüğünü belirledi. Taksi şoförü olduğu öğrenilen 54 yaşındaki Sezai Kıyılıoğlu´nun öldürülmesi ile ilgili olarak kaçmaya çalışan Veli Ermiş isimli şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Cumhuriyet savcılığında soruşturması tamamlamasının ardından Veli Ermiş hakkında ´canavarca hisle adam öldürme´ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Davanın karar duruşması Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Veli Ermiş ve ölen Sezai Kıyılıoğlu´nun yakınları ile avukatlar katıldı. Mahkeme heyeti Veli Ermiş´i ´canavarca hisle adam öldürme´ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca cinayetin ardından taksideki paraları alıp gitmesinin ´yağma´ suçunu da oluşturduğunu ifade eden heyet, bu suçtan da 12 yıl hapis cezası verdi. 


Salı 14.3 ° / -4.8 °
Çarşamba 11.6 ° / -3.3 °
Perşembe 7.2 ° / -4 °