Tanyeli Roket Takımı, TEKNOFEST 2020´de Türkiye birincisi oldu

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Tanyeli Rok

GÜNCEL 28.09.2020 13:33:49 0
Tanyeli Roket Takımı, TEKNOFEST 2020´de Türkiye birincisi oldu

 

 “Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında teknoloji çalışmalarını desteklemeyi amaçlayan ve dünyanın en büyük havacılık festivali haline gelen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep´te düzenlenen yarışmanın ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla sahiplerini buldu. 

Türkiye´nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali´nde Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Tanyeli Roket Takımı,  “Roket Alçak İrtifa” kategorisinde Türkiye birincisi oldu. 

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi´nde düzenlenen törende “Roket Alçak İrtifa” kategorisinde birinci olan Tanyeli Roket Takımı, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan aldı. Daha sonra Tanyeli Roket Takımı´nın standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin tasarladıkları rokete imzasını attı.  

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Tanyeli Roket Takımı´nı tebrik ederek, Karabük Üniversitesini başarılı bir şekilde temsil eden Karabük Üniversitesi öğrencisi Talha Dağ ve ekipte yer alan tüm danışman ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi. 


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °