'Tarihi Çarşı`ya Hak Ettiği Değeri Vereceğiz'

MHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Özata, Tarihi Çarşı bölgesine hak ettikleri değeri vereceklerini söyledi.

SİYASET 14.02.2014 14:45:26 0

MHP Safranbolu Belediye Başkan adayı Mustafa Özata, vatandaşların dağıtılan kitapçıkları iyi incelemesini belirterek, buna göre karar vermelerini kaydetti. Hizmete odaklı bir anlayış ile seçimlere hazırlandıklarını belirten Özata, “Çalışmalarımız iyi gidiyor. İnanların sıcak ilgisini hissediyorum. İnsanlar çok samimi, beni bağrına bastılar. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız toplantıyı insanlar çok beğendi. Vatandaşlar, bu bölgede uzun zamandır yapılan en iyi siyasi toplantı olduğunu söylediler. İnsanların yarısı partilimiz değildi. Bayan katılımcı sayısı da yüzde 50’ye yakındı. Halkımız yaşamıyla ilgili konulara duyarlı. Buradan bu mesajı çıkardım. Vatandaşlarımız dağıtılan kitapçıkları iyi incelesinler. Bir siyasi partinin belediye başkan adayıyım. Özellikle bu seçimde herkesi kucaklayan, siyasi yargıları arka planda tutup hizmete odaklı bir anlayışla bu seçimlere hazırlandık” dedi.

  “Tarihi Çarşı bölgesinde sosyal yaşamdan veya turizmden bahsetmek mümkün değil” diyen Özata, “Tarihi Çarşı’da yaşanan trafik sıkışıklığını engellemek, hayatı rahatsız eden tur otobüslerini çarşı merkezinden uzaklaştırmak için Hasandede türbesinin olduğu bölgede otopark yapacağız. İnsanlar, Hasandede tepesinden çarşı merkezine yatay asansörlerle inecekler. Burada yapacağımız seyir terasları ile kente farklı açılardan panoramik bakış açıları kazandıracağız. Yapacağımız bu çalışmalar ile Hasandede türbesi aktif hale gelecek. Bu projeleri hayata geçirirken, doğal dokuya zarar vermeyecek şekilde yapacağız” diye konuştu. Çarşı bölgesine hak ettiği değeri vereceklerini kaydeden Özata, şunları söyledi:

  “Tabakhane binası atıl durumda. Buranın özel şahsa ait olması nedeniyle sahibiyle de görüştük, onlarda çok mutlu oldular. Orada önceden çok güzel bir yaşam varmış. Buraları yeniden canlandırabiliriz. Yabancılara bunu bu şekilde göstermemiz doğru olmaz. Yöneticilerin ilk önce bunlara sahip çıkması gerekiyor. Üç yıl önce yanan bir konak var. Hayretler içerisinde izliyorum. Kente gelen devlet büyüklerini orayı görmesinler diye başka yerlerden kaçırmışlar. Bunun yapılması çok mu zor? Bu kötü görüntümüzü nasıl gösterirsiniz? Buna kimsenin hakkı yok. Olaya bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. Çarşı bölgesine hak ettiği değeri vererek, tarihi dokuyu en iyi şekilde koruyacağız.” 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °