TASARIM YARIŞMASI KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Safranbolu Hatırası projesi kapsamında düzenlenen tasarım yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi

GÜNCEL 2.02.2016 19:13:11 0
TASARIM YARIŞMASI KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

 

Bölgede yerli ve yabancı yaklaşık bin turistle, hediyelik eşya satın alırken göz önünde bulundurdukları faktörleri belirlemek amacıyla yapılan anketin sonuçlarından yola çıkılarak, yörenin kültürel mirasını ve değerlerini yansıtacak hediyelik eşya tasarımlarını ortaya çıkarmak üzere düzenlenen yarışmaya, Türkiye´nin çeşitli üniversitelerinden birçok genç başvurdu.
64 tasarımın yarıştığı yarışmada geyik boynuzu simgeli bakır mumluk tasarımıyla, Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencisi Okşan Eylül Danışman birincilik ödülüne layık görüldü. Tasarımların Safranbolu temasını ve yerel değerleri yansıtması şartının arandığı yarışmada birinciye 4 bin, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye bin 500 TL, mansiyon kazanan iki öğrenciye ise 750 TL´lik para ödülü verildi. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) ve Anadolu Efes işbirliğiyle yürütülen “Gelecek Turizmde” kapsamında destek verilen 'Safranbolu Hatırası'  projesi kapsamında düzenlenen tasarım yarışmasının ödül töreni Safranbolu´da Zalifre Otel´de yapıldı.

Karabük Üniversitesi ile Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından, Safranbolu´nun kültürel mirasını ve değerlerini yansıtacak hediyelik eşyaların ortaya çıkarılması hedefiyle, üniversiteler arasında yürütülen yarışmanın ödül törenine Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Rektör Yardımcısı Ali Güneş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İşadamı Şefik Dizdar ve vatandaşlar katıldı.

Müzik dinletisiyle başlayan program Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´un konuşması ile devam etti. Aksoy konuşmasında; “Bu projenin buralara gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Safranbolu için en önemli meselelerden birine el atılmış. Bizler 2009 yılından bu yana bu tür çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Bu hususta SAKEM´de Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) desteğiyle CNC atölyeleri kurduk. Bu atölye Safranbolu´da ahşaptan hediyelik eşyalar tasarlamak ve bunları sürekli üretebilmek için yapılmış bir proje. Bu hususta 270 Bin Liraya yakın bir kaynak ayırdık. Ve bu kaynak şu anda verim sağlamaya devam ediyor. Ve bu çalışmaları esnafa da yaymak adına çarşıda 3 tane dükkan açtık. Burada ürettiğimiz ürünleri pazara çıkarıyoruz. Yine bunun yanında deri kursumuzun ürünlerini çıktığında deri bunları da pazara sunmak amacıyla 2 tane deri dükkanı açtık. Ben bu proje ile bizim de paralel şekilde yürüdüğümüzü söylemek istiyorum. Bu husustaki çalışmalara Karabük Üniversitemizin yön verdiği için mutluluğumu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Başta değerli Rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise Safranbolu´nun bir marka haline geldiğini ifade ederek, “Biraz uğraşıp biraz da gayret etsek bu yaşanan krizler de belki bizler için yeni fırsatlar yeni imkanlar ortaya koyacak. Yeter ki bizler gayret edelim. Ama hep beraber gayret edelim. Bütün kurum kuruluşlarımıza, esnafımızlar ve vatandaşlarımızın da katkısıyla demek ki güzel şeyler yapılabiliyor. Ben bu duygularla emeği geçenlere, destek verenlere ve yarışmada derece alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Göreve geldiğimizde iki alanda daha hızlı ilerlemek istediğimizi söylemiştik. Birisi demir-çelik alanında birisi de turizm alanında. Çünkü her ilin arayıp da bulamadığı bir değer var bizde, Safranbolu değeri var. Göreve geldiğimden beri daha yakından takip etme fırsatı buldum, bu işe gönül vermiş bir Belediye Başkanı, Kaymakam, bürokratlar ve hayatını neredeyse bu işe adamış Şefik amcamız var. Bizde Karabük Üniversitesi olarak her zaman turizm alanında ön planda olmak için her işe hazırız. Turizm Fakültesi Dekanımıza birçok kez turizm alanında ne yapılacaksa içinde olmak istediğimizi söyledim. Karabük Üniversitesi olarak her zaman bu işlerin içinde olacağız. Bu projenin de gelişerek devam etmesi gerektiğine inanıyorum ve hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.   


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °