TASAVVUF ANABİLİM DALI KOORDİNASYON TOPLANTISI VE ÇALIŞTAYIN SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 30 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde tasavvuf ve sosyoloji alanından 125 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen 6. Türkiye İlahiyat Fakülteleri Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon Toplant?

GÜNCEL 3.10.2016 19:54:09 0
TASAVVUF ANABİLİM DALI KOORDİNASYON TOPLANTISI VE ÇALIŞTAYIN SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

 

Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, sonuç bildirgesi ile ilgili yaptığı açıklamada tasavvuf akademisyenleri ile sosyoloji akademisyenlerinin çalışma alanlarına değindi. Tasavvuf akademisyenlerinin çalışma alanlarının tasavvuf tarihi, kültürü, düşüncesi olduğunu; sosyoloji alanındaki akademisyenlerin ise güncel dini ve tasavvufi gruplar üzerine çalışmalar yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Yücer sözlerinin devamında şunları aktardı: “Böylece iki grup akademisyenin çalışmaları birbirini tamamlamaktadır. Öte yandan büyük sosyolog İbn Haldun ömrünün son döneminde Şazeliyye tarikatına bağlanarak tasavvuf yoluna girmiş, her iki alanla ilgili önemli eserler vermiştir. Daha yakın dönemde Nureddin Topçu ve Sabri Ülgener her iki alandan istifade ile toplum yapımıza dair sağlıklı açıklamalarda bulunmuş ilim adamlarımızdır.”
Dekan Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer çalıştayda; tasavvuf ve sosyoloji bilim dallarının metodolojileri, Türk toplum yapısı, din, tasavvuf konuları yanında 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonucu değişen toplumsal gündem ve tartışma alanları, nevzuhur akım ve cemaatlerin ele alındığını söyledi. Yücer konuların her iki bilim dalını doğrudan ilgilendirdiği için gerçekleştirilen çalıştay sonucunda aşağıdaki açıklamanın yapılmasının gerekli görüldüğünü ifade etti.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °