TATİL KÖYÜ DEĞİL CEZA EVİ İNŞAATI

Karabük merkeze bağlı Zorban Köyü sınırlarında yapılan T tipi cezaevi inşaatı hızlı bir şekilde devam ederken, görüntüsü ise tatil köyünü andıran dev kompleks ısınmadan suyuna kadar kendi ihtiyacını kendi karşılayacak.

GÜNCEL 13.07.2011 15:25:22 0
TATİL KÖYÜ DEĞİL CEZA EVİ İNŞAATI
   TBMM eski Başkanı Karabük AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in Adalet Bakanlığı döneminde Karabük'e yapılmasına karar verilen ve yatırım programına alınarak 27 Nisan 2010 tarihinde ihalesi yapılan 'T' tipi kapalı ve yarı açık cezaevi inşaatında çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.
   Zorban köyü sınırları içinde yapılan ve yüzde 90 oranında kaba inşaatı biten Cezaevi İnşaatı geniş bir alana yapılırken, ilk bakıldığında tatil köyü bir kompleksi andırıyor. 70 dönümlük alana yapılan 'T' tipi cezaevi ihalesini alan Aras İnşaat Şantiye şefi Akın Namlıkaya, inşaatın yüzde 90'lık kaba inşaatının bittiğini, dış cephe boyalarına başlandığını ve inşaat kapsamında bulunan 20 daireden oluşan lojman binasının kaba inşaatının bittiğini, içerde yapılan ince işlerinde ise yüzde 30'luk bölümün bitirildiğini söyledi.
   Cezaevinin sıcak su ihtiyacının güneş enerjisinden sağlanacağını da belirten Şantiye Şefi Namlıkaya 'Cezaevinin sıcak su ihtiyacı güneş enerjisinden sağlanacak. 300 adet güreş kolektörü oluşturuldu. Doğal gaz bağlantısı yapıldı. Su ihtiyacını burası kendi karşılayacak. Su sondajları yapıldı. Alt yapı çalışmaları başladı. Yaklaşık 3 kilometre olan kanalizasyon çalışmasını başlattık ve 1.5 kilometrelik bölümünü tamamladık. Çok büyük aksilik olmazsa 2012 yılı Mart yada Nisan aylarında burasını teslim edeceğiz' dedi.
   Cezaevi inşaatı kapsamında kapalı ve yarı açık cezaevi, 20 adet lojman, yemekhane, kapalı spor salonu, bekleme salonları ve diğer sosyal donatılar bulunurken, 656 kişilik kapalı ve 150 kişilikte yarı açık cezaevi'nde mahkumların yararlanacağı iş atölyeleri de bitirilmiş durumda.

Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °