Terör örgütüne büyük darbe

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde 21 Eylül´de etkisiz hale getirilen 6 teröristten 3´ünün, terör örgütünün sözde GAP-Rıha, Derik ve Viranşehir sorumluları olduğu belirlendi.

GÜNCEL 12.10.2017 23:36:15 0
Terör örgütüne büyük darbe

 

 Teröristlerin, 19 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın şehit edildiği, 52 güvenlik görevlisi ve 26 vatandaşın yaralandığı terör olayları ile birçok silahlı ve bombalı saldırının failleri olduğu tespit edildi. 
Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Kızıltepe ilçesi Çimenli Mahallesi kırsalında 21 Eylül´de gerçekleştirilen operasyonda 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği anımsatıldı. Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerinin belirlendiğine dikkat çekilerek, “Sözde GAP-Rıha sorumlusu olan ve İçişleri Bakanlığımızın ‘Aranan teröristler´ listesinde mavi listede aranan ‘Ruber Qoser´ kod adlı Ş.B., sözde Derik sorumlusu ‘Viyan Derik´ kod adlı H.B., sözde Viranşehir sorumlusu ‘Andok Şoreşger´ kod adlı D.İ., ‘Agit Amed´ kod adlı S.G., ‘Robin Midyat´ kod adlı P.A., ‘Sabri´ kod adlı örgüt mensupları olduğu anlaşılmıştır” denildi. 

Çok sayıda saldırının failleri 
Teröristlerin yaptıkları eylemlere ilişkin de bilgilere yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
“Etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının geçtiğimiz dönem içerisinde Viranşehir Adliye Lojmanlarına yönelik bomba yüklü araç ile yapılan saldırı, Mazıdağı Hükümet Konağına yönelik yapılan silahlı saldırı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanının konvoyuna yönelik yapılan silahlı saldırı, Derik ilçe merkezinde meydana gelen hendek/barikat eylemleri, Derik-Üçyol ve Artuklu-Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlıklarına yönelik bombalı araç ile yapılan saldırı ile Derik-Viranşehir ilçeleri bölgesinde İpekyolu üzerinde meydana gelen mayın/EYP olaylarında 19 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın şehit edildiği, 52 güvenlik görevlisi ve 26 vatandaşın yaralandığı terör olaylarını planlayan, talimatını veren katılan örgüt mensupları oldukları tespit edilmiştir. Ayrıca aynı bölgede devam eden arazi atama tarama çalışmaları sonucunda, 1 adet anti-tank güdümlü füze, 1 adet M-16, 5 adet Kaleşnikof, 2 adet tabanca, 13 adet şarjör, 216 adet fişek,1 adet büyük telsiz, 1 adet mayın/EYP düzeneği, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölge halkımızın desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarımız kararlılıkla devam edecektir” denildi. 


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °