Ticaret Ataşesinden, Türkiye´ye yatırım çağrısı

Türkiye´nin Düsseldorf Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya ve yerel uzman Yusuf Palalı, merkezi Almanya´nın Essen şehrinde yer alan Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB)´yi, Çağla Tavukçuluk firmasında ziyaret ederek, ATGB´nin çalı

GÜNCEL 8.03.2019 12:44:27 0
Ticaret Ataşesinden, Türkiye´ye yatırım çağrısı

 

Toplantıya, ATGB Genel Başkanı Orhan Buyurman, Genel Sekreter Muharrem Uslubaş ve Genel Başkan Yardımcısı Nizamettin Barutçu katıldı. 
Buyurman : ´´ Türk iş adamlarının bilgilendirilmesi çok önemli ´´ 
ATGB Genel Başkanı ve Karabüklü işadamı Orhan Buyurman, ticaret ataşelerinin Türk girişimciler için önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek, Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya ve Yerel Uzman Yusuf Palalı´ya teşekkür etti. 
Buyurman, “ Almanya´da görev yapan Türk Ataşelerimiz, Avrupa´da yaşayan Türk girişimciler için aydınlatıcı rol üstlenmektedir. Rızkını yurt dışında kazanmaya çalışan küçük ve büyük ölçekli işverenlerimize ataşelerimiz önemli bilgi kaynağı olmaktadır. ATGB olarak çalışmalarımız devam etmektedir ´´ dedi. 
Türkiye´ye yatırım çağrısı 
Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya ise Türk girişimcileri, Anavatanlarına yatırım yapmaya davet etti. Ataşe Gürtuna Kaya açıklamasında, ´´ Türk girişimcilerimiz ister Avrupa´da ister Türkiye´de mevcut olan tüm imkanları değerlendirebilirler. Türk girişimcilerin özellikle Alman ticaret odaları ile olan bağlarını daha da sıklaştırmaları ve ticaret odalarında görev almaları çok önemlidir. Avrupalı yatırımcılar için Türkiye´de yatırım imkanları fazladır ve Türkiye´deki Türk yatırımcılar da Avrupa´da inanılmaz imkanlar bulunmaktadır” diyerek gösterdiği misafirperverlik ve yakın ilgiden dolayı ATGB Genel Başkanına müteşekkir olduğunu ifade etti. 


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °