TOKİ´DEN EV ALAMAYANLAR BİN PİŞMAN

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, “ Yapılamayan veya yapılamaz denilen ne varsa Eskipazar´da bizler yapıyoruz.'

GÜNCEL 20.01.2017 16:14:14 0
TOKİ´DEN EV ALAMAYANLAR BİN PİŞMAN

 

2013 yılında Eskipazar Belediyesinin defalarca anonslarını yaparak halka duyurduğu 300 konut olarak projelendirilmesi planlanan ancak o dönemde “Belediye Başkanı Dursun Baş´ın seçim propangası, kesinlikle yapılmaz diyerek” halk arasında dillendirilerek seçim yatırımı, göz boyama v.s. gibi tabirler kullanılan olumsuz algı yöntemiyle müracatların düşük olmasının ardından 177 konuta düşürülmek zorunda kalınan 2.Etap TOKİ´de satışa sunulan 45 adet konut 10 dakika içerisinde tükenerek kapış kapış gitti.
Türkiye genelindeki tüm Ziraat Bankası şubeleri kanalıyla satışa çıkartılan konutların rağbet görmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, “ Yapılamayan veya yapılamaz denilen ne varsa Eskipazar´da bizler yapıyoruz. Hayal edin, gerçekleştirelim demiştik. 1. Etabı biz yaptık. 2.Etap TOKİ konutlarını yapacağımızı duyurduğumuzda  sizleri kandırıyor, seçim yatırımı yapıyor, göz boyuyor, Eskipazar´da ikinci bir TOKİ yapılamaz diyerek algı yöntemiyle halkımızı yanlış yönlendirdiler. Biz işin başında 300 konutun yapılması için TOKİ´ye arsa verdik. Talep az olunca konut sayısı da düştü. Bizim bu işi başardığımızı görünce de artan konutları kendilerine sakladılar, adamlarına verecekler vb. neler neler söylenmedi ki,  bir sürü yalan yanlış safsatayla insanımızı meşgul ettiler kandırdılar. Şimdi yaşayarak tüm gerçekler ortaya çıktı. Halkımızda görmüş oldu. Ama kaybeden konuşanlar değil vatandaş oldu.

           Talep olsaydı şuanda konut sayımız iki katı daha fazla olacaktı. Yapılamaz, bizi bu işi beceremez diyerek vatandaşı kandıranlar utansın. O dönemde söylemiştik. Her ağzına geleni konuşan, aklına geleni yazanlara inanırsak sonucu  böyle oluyor. Bir hizmet varsa biz olumlu veya olumsuz doğrudan internet sitemizden veya basın açıklaması yaparak halkımızla paylaşırız. Biz söz verdiğimiz her şeyin arkasındayız. Yapmayacağımız şeyin sözünü vermeyiz. Geç olabilir ama Allah´ın izniyle gerçekleştiriyoruz. TOKİ ile ilgili vatandaşlarımızdan yeniden gelecek olan yazılı talepler ve resmi müraacatlar olursa değerlendirebiliriz. Biz boş laf üretmeyiz. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet.Ayrıca vatandaşlarımızın bundan böyle hangi konuda olursa olsun belediye hizmetleriyle ilgili olarak hariçten gazel okuyanları değil mağdur olmamaları için bizim açıklamalarımızı takip etmeleri gerekmektedir. Çünkü biz eksi artı ne olursa olsun sadece gerçekleri ve doğruları yazar söyleriz.” dedi.

 


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °