Toplum yararına yönelik başvurular yarın sona eriyor

Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde Karabük´e ayrılan 200 kişilik kontenjan için başvuru tarihi yarın sona eriyor.

GÜNCEL 22.08.2022 16:14:00 0
Toplum yararına yönelik başvurular yarın sona eriyor

 

İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) üzerinden Karabük´te kamu kurumlarıyla program başlatılacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz aylarda bölgede ve özellikle Karabük´te meydana gelen sel afeti nedeniyle İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü´ne afet (sel) kapsamında 200 kişilik kontenjan ayrıldı. Karabük İl Özel İdaresi ve Karabük´e bağlı ilçelerde çalışmaya yönelik olan kontenjanlar için son başvuru tarihi yarın itibariyle sona eriyor.

Söz konusu programlar 1 Eylül itibariyle başlayıp 31 Aralık tarihinde sona erecek.

İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre başvurular, ALO 170, e-devlet, eşube.iskur.gov.tr adreslerinden gerçekleştiriliyor. Başvurulmak istenen TYP portal numarasına göre yapılacak son başvuru tarihinin ise 23.08.2022 olduğu da belirtiliyor.

 

Toplum Yararına Program nedir?

 

Türkiye İş Kurumu tarafından konuyla TYP ile ilgili yapılan bilgilendirmede, “Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.” denildi.

 

TYP´ye katılım şartları nelerdir?

 

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

• Kuruma kayıtlı olmak,

• 18 yaşını tamamlamış olmak,

• 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK´ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

• Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

• Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

• Haneye giren gelirler toplamı 1,5 güncel asgari ücreti aşmıyor olmak.

 

Detaylar ve başvuru :

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °