Topraktan Sanata Seramik Kursu

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Seramik Kursu´nda yapılan çalışmalar göz dolduruyor.

GÜNCEL 10.12.2018 14:34:41 0
Topraktan Sanata Seramik Kursu

 

SAKEM Emek şubesinde gerçekleşen Seramik kursuna katılan kursiyerler toprağı sanat esrine dönüştürüyor. Eğitmen İlknur Özmen tarafından verilen seramik kursunda, kursiyerler birbirinden farklı objeler üretiyor.

 Seramik şekillendirme yöntemlerini etkin biçimde kullanabilme, sırlı ve sırsız pişirim tekniklerine uygun olarak ürün ortaya koyabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı eğitim programında kursiyerlere, çimdikleme ve sıvama yöntemi, sucuk yöntemi, plaka yöntemi, döküm yoluyla şekillendirme, dekorlama, sır hazırlama, sırlama ve pişirme yöntemleri öğretiliyor.

Seramik yapmak için yetenekli ya da bilgili olmanız şart değil, hayal gücünüz geniş olsun yeter ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şunları söyledi‘´ Seramik, hayallerinizin sınırlarını zorlayabileceğiniz, tabiatta karşılığını bulamadığınız objeleri ortaya çıkarabileceğiniz bir sanat dalı. Çamura, 10 parmağınızla şekil verirken, toprağın vücudunuzdaki negatif elektriği aldığını hissedeceksiniz. Kursiyerlerimiz eğitime başladıkları ilk gün, profesyonel görünmese de bir obje ortaya çıkarabiliyorlar´´dedi.

SAKEM yüzlerce farklı branşta 8 ayrı şubesinde, ücretsiz kurslarıyla hafta içi ve hafta sonu binlerce kursiyere eğitim vererek yaygın eğitimde en iyi kurum olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °