Turizm için değerlendirme toplantısı yapıldı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği´nin (SAFTİD) konuğu olarak Safranbolu´da bulunan TÜRSAB Kapadokya Bölge Temsil Kurulu üyeleriyle yapılan değerlendirme toplantısına katıldı.

GÜNCEL 6.07.2021 19:44:22 0
Turizm için değerlendirme toplantısı yapıldı


Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi´nde yapılan toplantıda, 'İlçemize nasıl daha fazla turist çekebiliriz ve kültür turizminin gelişmesi için neler yapılmalı?' sorularının cevapları üzerine fikir yürütüldü.

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz yaptığı konuşmada, geçtiğimiz aylarda düzenlenen Kapadokya gezisi ile güzel bir başlangıç yapılarak karşılıklı görüş alış verişinde bulunulduğuna dikkat çekerek, “Tecrübeler aktarıldı. Ben verimli bir değerlendirme olduğuna inanıyorum. Kültür turizmi zordur. Mutlaka bir slogan bulunmalı. Safranbolu için de bir slogan üretilebilir. Hali hazırda olan slogan ´Zamanın Durduğu Şehir´. Mutlaka akılda kalacak bir slogan üretmemiz lâzım. Her kesime hitap etmemiz gereken zor bir süreç ancak Safranbolu bunu başarabilecek kalitede. Mesela ben hafta sonları Tarihi Çarşı´ya gittiğimde çok mutlu oluyorum. Kısacası çok çalışmamız lâzım. Ben sizlere Safranbolu turizmine katkı sağlamanızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Safranbolu´da turizm alanında yapılması gereken daha çok iş olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 'Uzun yıllardır turizmden gelir elde eden ve elimizde soyut ve so-mut birçok değer olmasına rağmen, problemleri tam anlamı ile çözebilmiş bir kent değiliz. O yüzden yapacak çok işimiz var. Bu, tabi ki belediyenin tek başına altından kalkabileceği bir durum değil.Karar alma noktasında yetkili olsak da kurumlar ve STK´ların mutlaka destek vermesi gerekmekte.” dedi.
Bazı kararların hayata geçirilmesinde pandeminin etkili olduğunu belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Özellikle turizmden gelir elde eden esnaflarımız bu süreçten çok etkilendi. Bu nedenle bizim gibi etkilenen farklı kentlerle or-tak çalışmalar yapıyoruz. Ba-şarıya ulaşacağımıza inanı-yorum. Bu vesile ile sizleri ilçemizde misafir etmekten büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ederek, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Soru cevap bölümü ile toplantı sona erdi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °