Turizm Çalışmaları

Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Eskipazar ilçesinde bulunan Hadrianapolis Antik Kentini ayağa kaldırarak, turizmin hizmetine en azından bir kısmını olsun açmak arzusunda olduklarını söyledi.

GÜNCEL 22.03.2012 18:34:27 0
Turizm Çalışmaları

Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada kütüphaneler haftası ve turizm çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Karabük Belediyesi tarafından yapılan şehir kütüphanesinin bu yıl hizmete gireceğini belirten İbrahim Şahin, “Belediye Başkanımızla görüşmelerimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı bize bu konuda destek verirse, sizlerle ortak kullanım üzerine paylaşırız diye söylemişti. Bunun üzerine biz de onların bu talebini Bakanlığımıza iletmiştik. Bakanlığımız de bu kütüphane binasının yapımına katkıda bulundu. İlk ödeneği 2011 yılında gönderdi, Belediye hesaplarına aktardık. 2012 yılında binanın fiziki gerçekleşmesi tamamlandığında diğer ödenek de gelecek. Biz oraya kütüphanelerimizi taşıyacağız ve Belediyenin kütüphanesi, şehir kütüphanesi güzel bir binaya kavuşmuş olacak. Bakanlık tarafından gönderilen ödeneğin tamamı 1.5 milyon TL. 2011 yılında 750 bin TL’si geldi, diğer 750 bin de fiziki gerçekleşmesi tamamlandığında gelecek. Belediye Başkanı ile görüşmelerimizde olumlu bir sonuç ortaya çıkarsa Müdürlüğümüzü oraya taşımayı planlıyoruz. Tabi bu kesin değil, yapacağımız görüşmeler sonucunda, fiziki durum el verirse biz kurumumuzla, kütüphanemizle beraber oraya taşınmayı ve bundan sonraki hizmetlerimizi orada sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.
Turizm sezonunu bu sene açacaklarını da ifade eden Şahin, “15-22 Nisan tarihlerinde bir takım etkinliklerimiz olacak. Salı günü Safranbolu’da Kaymakamımızla beraber, Turizmcilerimiz, Ticaret Odası, Esnaf Odası ile beraber bir araya geldik bu hafta boyunca hangi hazırlıkları yapabiliriz, Turizm sezonuna hazır mıyız? bunları tartıştık, konuştuk. Yine bir araya geleceğiz ve bu hafta boyunca başta Safranbolu’da olmak üzere İlimiz ve diğer ilçelerimize de bu etkinlikleri yayarak turizm sezonunu açmış olacağız” diye konuştu. Şahin, Hadrianapolis Antik Kenti ile ilgili en büyük amaçlarının orayı ayağa kaldırmak ve turizmin hizmetine en azından bir kısmını olsun açmak arzusunda olduklarını açıklayarak şunları söyledi:

“Orada ilk ortaya çıkartılan kilisenin geçen yıl kazı başkanı ve ekibi tarafından restorasyon çalışmaları ve sağlamlaştırılması yapıldı. İl Özel İdaresi tarafından da oranın üzerinin kapatılarak turizme açılmasına yönelik ihalesi yapılmıştı. İhaleyle ilgili, daha doğrusu projenin detayları ile ilgili bir takım eksiklikler vardı ve projeyi yapan firmanın bu eksikleri gidermesi son aşamaya geldi. Tekrar Koruma Kurulunun gündemine gelecek ve Koruma Kurulu da tekrar bu değişikliklere onay verdiğinde firma başlayacak ve bir, 1,5 ay sonra oranın yapımı gerçekleşmiş olacak ve bu sene biz yaz döneminde inşallah en azında o kiliseyi gelecek olan misafirlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Bunun yanında yine İl Özel İdaresi tarafından şu anda çalışmaları yapılan kazı evinin yapılmasına yönelik projemiz hemen hemen bitti ve ihale aşamasına geldi. Onu da sanırım bir iki hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. Bunun için kaynağımız, ödeneğimiz mevcut ödenekle ilgili bir sıkıntımız yok. Diğer çalışmalar da kazı mevsimin başlamasıyla beraber, üniversitelerin tatile girmesi ile beraber kazı başkanımız ekibiyle birlikte gelerek orada ortaya çıkan diğer yapıların temizlik ve restorasyon güçlendirme çalışmalarına devam edecek. Biz öbür yapıların turizme açılmasına yönelik proje çalışmalarına ve daha sonra yapım çalışmalarına da başlayacağız. Tabi bunlar maliyetli işler hepsini bir anda yapamıyoruz. en azından her sene bir iki yapıyı biz turizmin hizmetine açarsak orayı birkaç sene içersinde çok faal duruma getireceğimize inanıyorum.”
Kültür merkezinin projesinin de ihale aşamasına geldiğini anımsatan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, “Bakanlığımız tarafından bir hafta önce bununla ilgili bize yazı ulaştı. Şu anda İl Özel İdaresindeki teknik ekip proje üzerinde son çalışmalarını yapıyorlar. Bazı eksiklikler tespit etmişler. Onları da tamamlayarak onun ihalesine çok kısa sürede çıkacağız. İhalede bir problem çıkmazsa 2 ay içerisinde temelini atmış oluruz. Şu anda da ihaleyi yapacak kadar da ödeneğimiz mevcut. Bu ödeneğe bu yıl ilave bir ödenek Bakanlığımız tarafından gönderilecek” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, ayrıca 48. Kütüphaneler Haftası'nın pazartesi günü Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacak olan programla başlayacağını dabelirterek, hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılacağını söyledi.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °