Turizm Haftası Kutlandı

15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Tarihi Çarşı’da etkinlik düzenlendi.

KÜLTÜR 15.04.2014 20:29:14 0
Turizm Haftası Kutlandı

Tarihi çarşıda yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşması yapan Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu`nun Türkiye`de birçok ile örnek olduğunu kaydetti. Şahin, “Safranbolu tarihi kültürel değerlerini koruyarak, yaşatarak günümüze taşımış ve bunu da tüm dünyayla paylaşmıştır. Bu korumacılığı ile UNESCO`nun Dünya Miras Listesi`ne girmiştir ve Tarihi Kentler Birliği`nin üyesi olmuştur. Bu alanda da birçok önemli ödüller almıştır. Bu başarısı ile Türkiye`de birçok ile örnek olmuştur. İlçemizin en önemli özelliklerinden biri de kültür değerlerini kültür miraslarını turizmine sunmuş olmasıdır. Korumacılığın başlamasına vesile olan zamanın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Safranbolu ilçemizin bu tarihi ve kültürel değerlerinin yanında ilimizin ve ilçelerimizin de başka güzelliklerini turizme katarak, turizmi çeşitlendirmek ilimize elen misafirleri daha uzun ağırlamak istiyoruz. Bunu hem Safranbolu`da hem de diğer ilçelerimizde turizm alt yapısına yönelik birçok projeler gerçekleştirdik' dedi. 

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da, Safranbolu`da asıl konu turizmi geliştirmek ve çok daha üst noktalara taşımak olduğunu ifade etti. 

Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar ise turizmin günümüzde dünyanın en önde gelen sektörlerden bir tanesi olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Tören karma sergi açılışının ardından sona erdi.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °