Türk Bayrağı Şehit Eşine Takdim Edildi

2012 yılında terör örgütü PKK mensupları tarafından yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Murat Dilmaç´ın şehadetinin yıldönümünde Van Valiliği tarafından gönderilen Türk Bayrağı ve Kur-an´ı Kerim Vali Fuat Gürel taraf?

GÜNCEL 5.07.2021 18:36:51 0
Türk Bayrağı Şehit Eşine Takdim Edildi
 
Şehit Polis Memuru Murat Dilmaç´ın şehadet yıldönümünde Van Valisi Mehmet Emin Bilmez imzalı mektup ile birlikte gönderilen Türk Bayrağı ve Kur-an´ı Kerim´i eşi Şadiye Dilmaç´a takdim eden Vali Gürel, “Şehitlerimiz devlet ve milletimiz adına üstlendikleri görevlerinde canlarını feda etmekten kaçınmamışlar, kutsal dinimizce de en yüce makam olan şahadet mertebesine ulaşmışlardır. Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu kutsal hayatın sahipleri şehit ve gazilerimize borçluyuz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun, Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun, sizlere de sağlıklı bir ömür diliyorum.”diye konuştu.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez gönderdiği mektubunda, “Aziz şehidimiz Murat Dilmaç ilimizde görev yaparken kutsal vatan topraklarımızı korumak uğruna, ulusal bütünlüğümüzü tehdit edenlere karşı canını kahramanca feda ederek şehadet mertebesine ulaşmıştır. Bu kutlu yolda istiklal ve istikbalimizi korumak için verdiği mücadele ile adını tarihe altın harflerle nakşederek emsalsiz bir destan yazmıştır.

Siz, vatan için evladını feda eden şehidimizin bizlere emanet bıraktığı kıymetli ailemiz… Attığınız her adımda, aldığınız her nefeste evladımızın şehit düştüğü topraklarda ay yıldızlı al bayrağı dalgalandırmak için güzümüzü bile kırpmadan görev başında olduğumuzu biliniz…

Şehidimize sahip çıkmak ve onları anmak bizlerin en kutsi görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle şehadet yıldönümünde Aziz Şehidimiz Murat Dilmaç ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, bir kez daha Allah´tan rahmet diliyoruz. Mehmet Emin Bilmez-Van Valisi' görüşlerine yer verdi.

Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °