Türk Belgesel Sinemacılığının Usta Yönetmeni Suha Arın ölüm yıldönümünde anıldı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Türk Belgesel Sinemacılığının Ustası olarak gösterilen Suha Arın´ının vefatının 17. yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

GÜNCEL 2.02.2021 13:35:16 0
Türk Belgesel Sinemacılığının Usta Yönetmeni Suha Arın ölüm yıldönümünde anıldı


Başkan Köse, Safranbolu´nun değerli isimlerinden Süha Arın´ı ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle andığı mesajında, ‘´Bilim ve sanatın kesiştiği noktada belgesel ortaya çıkar diyen ve ‘Safranbolu´da Zaman´ adlı belgesel filmi şehrimize armağan eden, birçok önemli belgeselin altında da imzası olan, Suha Arın´ı, Safranbolu unutmayacak ve biz kendisini Safranbolu Belediyesi olarak unutturmayacağız. Kendisini ölümünün 17. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
UNESCO Dünya Miras Listesi´nde yer alan ve 'En iyi korunan 20 kent' arasında bulunan Karabük´ün Safranbolu ilçesinde 1976 yılında Altın Portakal ödüllü 'Safranbolu´da Zaman' belgeselini çeken Arın, tarihi ilçenin koruma altına alınmasına büyük katkı sağladı.
“Urartu´nun İki Mevsimi”, “Dünya Durdukça-Mimar Sinan”, “Tahtacı Fatma”, “Kapalıçarşı´da Kırk Bin Adım”, “Dolmabahçe ve Atatürk”, “Kula´da Üç Gün”, “Camın Teri”, “Fırat Göl Olurken”, “Eski Evler Eski Ustalar´´ve tarihi Safranbolu için kalıcı bir eser olan ‘´Safranbolu´da Zaman” adlı eserleriyle Türkiye´nin yurtdışında tanıtımına önemli katkıları bulunan Safranbolu´nun değerli bir sanatçı olan Suha Arın 1 Şubat 2004 tarihinde hayatını kaybetmişti.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °