TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI DR. KEREM KINIK´DAN BAŞKAN AKSOY´A ZİYARET

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık beraberinde Safranbolu Kızılay Dernek Başkanı İhsan Topaloğlu ile Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´u makamında ziyaret etti

GÜNCEL 11.05.2016 17:45:31 0
TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI DR. KEREM KINIK´DAN BAŞKAN AKSOY´A ZİYARET

 

Ziyarette konuşan Başkan Aksoy; “ Türkiye´deki hayır müesseselerinin başında gelen Kızılay´ımızın Genel Başkanı Sayın Dr. Kerem Kınık Bey ziyaretimize geldiler. Bundan duyduğum memnuniyeti öncelikle ifade etmek isterim. Kızılay özellikle son zamanlarda kendine yakışır bir iş yapmaya başladı. Geçmişte yaşanan bazı sıkıntılı günler sebebiyle kamuoyunun gözünde de sıkıntılar yaşamaktaydı. Bütün bunlar şimdi geride kaldı. Şimdi Kızılay ile ilgili yapılan hayırlı çalışmalar bunların her birinde de iyi niyetli gönüldaş çalışmalar var. Hilal-i ahmer medeniyetimizde Osmanlı dönemimizden bu güne gelen müessese, ilk kurulduğundaki dini vecibe üzerine bugün görev ifade ettiğinden mutluluk duyuyorum. Böyle büyük bir müessesenin başında da mesai arkadaşımın bulunması bizleri ayrı bir şekilde onurlandırmaktadır. Geçmiş zamanda da Yeryüzü Doktorları´nın başında geliyordu. Şimdi de Dünya´nın her yerinde afet sonrası yaraları saran Kızılay´ın başında görüyoruz. Allah yaptığı ve yapacağı iyilik ve yardımlarda O´na yardımcı olmasını niyaz ediyorum”´ diyerek sözlerini sonlandırdı.
Kerem Kınık ise; “Biz de Safranbolu Belediyesinde Sayın Necdet Aksoy ile bulunmaktan çok mutluyuz. Biz belediyeciliğin reforme olduğu dönem sayılan 1994 yılında beraber çalıştık. İstanbul Belediyesinde çalışmak bizim için bir mektepti. Pek çok şey öğrendik, sadece bir kamu yönetimini nasıl verimli hale getirileceği değil; aynı zamanda bir sivil inisiyatifinin nasıl oluşturulabileceğini öğrendik. O belediyeyi ve kamu düzenini şeffaf düzene getirmenin ilk adımlarıydı. Süreç zarfında öğrendiklerimizi daha sonra kamuda veya sivil toplumda uygulama imkanımız oldu. Bugün Kızılay´ın uygulamış olduğu bir etkinlik vesilesi ile buradayız. Karabük Üniversitesinin bir kan etkinliğinde 2123 ünite kan toplayıp bir Türkiye rekoru olmasını bekliyoruz. Safranbolu´daki hizmet ve projelerimizi konuştuk. Safranbolu ve Karabük´ün dokusu itibari ile yaşlı kesimin fazla olması yaşlı hizmetlerimize bu bölgede ağırlık vermeyi amaçlamaktayız ve çalışmalar yürütüyoruz. Valilik ve Kaymakamlık ile istişare halindeyiz. Bu bölgede çalışmalarımızı yürüteceğiz. Kızılaycılığı güzel yapan üstatlarımız var, kadın kollarımız var. Onlarla birlikte inşallah Safranbolu ve Karabük´e Kızılaycılığın hareketini neşesini ve nefesini taşıyacağız´´ dedi.
Konuşmaların ardından Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Dr. Kerem Kınık´a Rölyef hediye etti. Konuşmada Karabük ve Eflani, Kızılay Dernek Başkanları da hazır bulundu.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °