TÜRK OCAKLARI ´4. GELENEKSEL KAHVALTI´ PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Düzenli şekilde sürdürdüğü konferanslar, ocak sohbetleri ve sosyo-kültürel etkinlikler ile her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşarak büyüyen Türk Ocakları Karabük Şubesi, 4. geleneksel kahvaltı programını gerçekleştirdi.

GÜNCEL 17.12.2016 12:35:17 0
TÜRK OCAKLARI ´4. GELENEKSEL KAHVALTI´ PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Düzenli şekilde sürdürdüğü konferanslar, ocak sohbetleri ve sosyo-kültürel etkinlikler ile her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşarak büyüyen Türk Ocakları Karabük Şubesi, 4. geleneksel kahvaltı programını gerçekleştirdi.
Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından 4.´sü gerçekleştirilen ‘Geleneksel Kahvaltı´programına Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi´nde görevli öğretim üyeleri, öğretim elemanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sendika temsilcileri, sanayi ve iş adamları, basın temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Yrd. Doç. Taşkın Deniz, Kayseri de meydana gelen patlama ile başladığı konuşmasında, “Şehitlerimiz var. Hepsine Yüce Allah´ tan gani gani rahmet diliyorum. Bu saldırılarla kadim coğrafyayı dar etmeye çalışıyorlar. Türk milleti yeter ki Hak için yürüsün. Coğrafyamız için hesaplar yapılıyor ediliyor. Ama unutulmasın ki hesabın üzerinde bir hesap vardır. Yüce Allah izin verdiği sürece bu coğrafyada var olacağız.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Programda konuşan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, milletçe İslam Alemi olarak Türk Milleti olarak çok zor günlerden geçildiğini Kayseri´de yaşanan hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, “Son 4 5 yıldır adeta sırat köprüsünden geçiyoruz. Suriye krizinin başlamasından bu yana ülkemiz çevremiz yangın yerine dönmüştür. Müslümanları birbirine düşürerek kendi hesaplarını gerçekleştirmek istiyorlar. Son derece kötü bir hal aldı. Şimdi hiç olmazsa Cerablus´tan başlayan bir bölge oluşturulmakta. Böyle bir hususla yetinmek durumunda kaldık. Bu aşamaya gelmesi çok üzücü. Türkiye bu gönül coğrafyasında oyunlara karşı net tavır alsın. Mısır, Suriye olayları yaşanmasın ama bu durumları geçtik artık. Halep´te şuanda bir insanlık dramı yaşanıyor. Sonradan duruma hakim olan Rusya da şimdi Türkiye ile arası iyileşiyor. Bizim coğrafyamızda yeniden paylaşım yapılıyor, şuan olan budur. İran´ın kışkırttığı milisler Halep´ten gelenleri engellemeye çalışıyor. Türkiye´deki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları mağdur insanlara yardım ediyor. Oradaki hadiselerden haberdarız. Şuan vahim bir durum var. Tahliyenin durduğunu biz basından önce duyduk. Sayın Cumhurbaşkanı ve Rusya Devlet Başkanı zannediyorum konuyla ilgili görüşüyorlar.” dedi.

“Mezhep fitnesi kullanılabilir”

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Öz, Mezhepçilik kışkırtmalarına dikkat edilmesi gerektiğini belirttiği konuşmasına, “Türk milleti bin yıldır bu coğrafyada var. Hakim olduğumuz dönemde bu coğrafyayı adalet ve merhametle idare ettik. İlgi göstermek durumundayız. Ayrımcı politikanın nereye getirdiğini gördük. Daha tehlikesi bizi bekleyebilir. Kritik süreçten birliğimizi koruyarak çıkmalıyız. 100 yıl önce bu coğrafya tanzim edildi Sevr dayatılmak istendi. Allah razı olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından. Sonunda bu topraklarda bütünlüğümüzü koruyarak geldik. 40 yıldır PKK´yı kullanarak etnik fitne kullandılar. Suriye olaylarını göstererek mezhep fitnesi kullanılabilir.” dedi.

“Siyasi birliğin de devam etmesi lazım.”

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz,  Türkiye´nin beka problemiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Bu mücadele Milli Devlet olarak bütün olarak var kalma mücadelemizdir. Devletimizin en tepesindekilere ve siyasi partilere büyük görev düşüyor. Bizi birbirimizden ayıran meseleler varsa bunu dolaba kaldırabiliriz. Türk Ocakları olarak kanaatimizde budur.” dedi.

“Fırat Kalkanı Harekatı İnşallah başarıya ulaşacaktır.”

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Öz, Fırat Kalkanı Harekatının geç başladığını belirterek, “Devletimizin Fırat kalkanı Harekatı geç olsa da inşallah başarıya ulaşacaktır. Bakınız ABD Kobani´ye silah indirirken gördünüz. Tavırlarını koydular. AB ile de Rusya ile de çıkar üzerine ilişkimiz vardır. Bizim onların vermek istediği zararları en aza indirmemiz lazım. Suriye´nin başlangıcında bunlar göz önüne alınmamıştır. Temennimiz bir takım çevrelerin bu süreci sulandırma girişimine taviz verilmemesidir. “ dedi.

Ayrıca Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, yıllarca savaştığımız PKK´nın uzantısı olan PYD ile Suriye de masaya oturma gibi bir plan yapıldığını bu durumda Şehitlerin haklarının helal olmayacağını ifade ederek bütün şehitlere Alah´tan rahmet dilediğini ve devleti ebed ve müebbet olarak devam etmesini diledi.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °